ASV'33 Logo

Coronavirus en voetbal bij ASV’33

Nu er de afgelopen dagen meer en meer coronabesmettingen in Nederland bekend zijn geworden, leven er mogelijk ook vragen in relatie tot het sporten in verenigingsverband.

Vanuit de KNVB is een statement opgesteld, dat wij als ASV’33 bij deze graag delen.

Omdat de KNVB als voetbalbond niet de expertise in huis heeft om de gezondheidsrisico’s rondom het Corona-virus goed in te kunnen schatten – anders dan met de bekende hygiënische maatregelen zoals handen wassen, niezen in de binnenkant van de elleboog etc. – staat de bond in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. De KNVB houdt alle berichten nauwlettend in de gaten en neemt hun advies uiteraard over.

Mochten er op basis van het advies van de RIVM en GGD door de (lokale) overheden (gemeentes, veiligheidsregio’s, ministeries) maatregelen worden genomen die het voetbal en/of evenementen met veel bezoekers raken, dan zal de KNVB die opvolgen.

Mochten de (lokale) overheden bepalen dat wedstrijden gewoon door kunnen gaan, dan wordt ook dit standpunt gevolgd. In dat geval kunnen de wedstrijden om die reden ook niet door de bond worden afgelast.

Noord-Brabant
Sinds vrijdag 6 maart gelden voor inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt ze gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Ze kunnen contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende zeven dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.

Als ASV’33 volgen we in principe de lijn van KNVB en daarmee dus van het RIVM en de GGD. Als vereniging blijven we de situatie nauwlettend volgen. Indien nodig treden we met extra informatie naar buiten via deze site.