ASV'33 Logo

Verslag Sparta JO9-2 – ASV’33 JO9-1

Spectaculaire jeugd-derby Sparta J09-2 vs ASV’33 Jo9-1

Op deze regenachtige zaterdag kwamen vanmorgen de jeugdspelers van ASV’33 JO9-1 het sportpark ’t Heereind in Beek en Donk opgelopen. Klaar voor de derby tegen Sparta jo9-2. De bekerwedstrijd in deze ronde moest eenwinnaar rijker worden aangezien een gelijkspel geen uitslag is in een bekerwedstrijd. De regen – die iets minder werd, maar constant aanwezig
was- kon de spelers van beide kanten niet uit hun concentratie halen. Er werd vanaf het begin een harde strijd gestreden, en elke speller ging voor elke bal. Het leek wel of de jeugdige spelers het belang van de wedstrijd en niet in minderen maten de rivaliteit tussen sommigen langs de kant konden aanvoelen. De eerste 20 minuten was het een spannende strijd, met over en weer kansen, echter de bal wilde niet in de goal. Na de rust viel de openingtreffer en kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong. Na enkele minuten viel de tegen goal (door helaas een eigen doelpunt). Het leek wel of de team-spirit van ASV’33 hierdoor werd ontwaakt. En na enkele mooie acties volgende er nog 4 goals en ging ASV’33 met een verdiende winst naar
huis. Een mooie strijd met een mooie fairplay gedachte aan allebei de kanten van zowel ouders, spelers en toeschouwers, op deze regenachtige morgen in Beek en Donk. Voor ASV’33 op naar de volgende beker ronde, voor Sparta alle focus naar de competitie.