ASV'33 Logo

Meidenvoetbal

Waarom meidenvoetbal bij ASV’33?
Onder meiden is veel belangstelling om te voetballen.
De resultaten van de Oranje Leeuwinnen hebben daar uiteraard aan bijgedragen.
Maar wat nog belangrijker is voor veel meiden om te gaan voetballen, is het samen voetballen met andere meiden, met vriendinnen samen zijn en nieuwe vrienden maken.

Voor ASV’33 was dat de aanleiding om in het seizoen 2021/2022 weer te starten met een meidenteam. Er werd gestart met 10 meiden. Een gouden zet, want binnen een half jaar was het aantal meiden verdubbeld, en werd een 2e team geformeerd. Ondertussen zijn er al komend seizoen al 4 meidenteams in verschillende leeftijdscategorieën actief bij onze club, en hebben we ruim 45 voetballende meiden.

Kortom, voetbal is super populair bij meiden. Bijna alle meiden die een proeftraining komen volgen, vinden het dusdanig leuk dat ze zo snel mogelijk lid willen worden en mee wedstrijden willen voetballen.

 

Mogen meiden een proeftraining komen doen?
Jazeker, dat kan het gehele jaar door. Ben je in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar, dan ben je welkom om enkele proeftrainingen te volgen.
En daarnaast heb je in de maanden april en mei zelfs de mogelijkheid om 2 maanden lang gratis mee te trainen. Niet één training, maar zo vaak je wilt.
Zo kun je nog beter ervaren of voetballen bij ASV’33 iets voor jou is!

 

Is er voor elke leeftijd een meidenteam?
Helaas is dat nog niet het geval.
Omdat jongens en meiden tot een leeftijd van 10 jaar nagenoeg gelijkwaardig ontwikkelen op fysiek en spel-technisch vlak, heeft de KNVB ervoor gekozen om pas vanaf Onder 11 competities voor meiden aan te bieden. Deze competitie is dus voor meiden van 8 en 9 jaar. Meiden die jonger zijn trainen dus eerst nog even in gemengde teams. We proberen natuurlijk wel meiden zoveel mogelijk bij elkaar te laten trainen.

 

Is het dan beter om te wachten tot een leeftijd van 8 a 9 zodat je direct in een meidenteam kunt?
Juist niet. De achterstand die jonge meiden vaak hebben ten opzichte van jongens is vooral een achterstand op basis van het aantal vlieguren. Hoe jonger meiden starten met voetballen bij een club en thuis of op straat, hoe behendiger ze worden, en daar op latere leeftijd de voordelen van ondervinden. Zeker op jonge leeftijd leren kinderen heel snel.

 

Welke dagen en tijden wordt er getraind?
Onze mini’s trainen op zaterdag van 10.00 tot 10.45 uur.
Jeugd onder 7 en onder 8 traint op dinsdag van 18.15 tot ongeveer 19.15 uur.
En jeugd onder 9 traint op dinsdag en donderdag van 18.15 tot 19.15 uur.
Alle meidenteams van Onder 11 en hoger trainen op maandag en woensdag, van 18.15 tot 19.30 uur.

 

Zijn er nog meer redenen waarom het leuk is voor meiden om bij ASV te voetballen?
Jazeker. We doen er alles aan om voor een meiden een zo prettig en veilig mogelijk sportklimaat te creëren. Daarnaast organiseren we jaarlijks voor alle meiden leuke activiteiten. Zo zijn we al eens bij een wedstrijd van de PSV dames wezen kijken, en staat er zelfs nog een voetbal-clinic op het programma, gegeven door de hoofdtrainer en speelsters van de PSV vrouwen 1.

 

Bij wie kan ik terecht als ik nog meer vragen heb?
Binnen ASV’33 kun je voor vragen over het meidenvoetbal terecht bij coördinator meidenvoetbal, René van der Linden. Hij is vanaf het begin betrokken bij het meidenvoetbal, heeft zelf 2 dochters die ook actief zijn, en kan waarschijnlijk op al je vragen antwoord geven. Je kunt hem bellen of appen, via 06 – 5397 1397. Of mailen via : meiden@asv33.nl

 

Hoe moet ik me aanmelden voor de trainingen?
Ook daarvoor kun je contact opnemen met René van der Linden. Je kunt hem bellen of appen, via 06 – 5397 1397. Of mailen via : meiden@asv33.nl