ASV'33 Logo

Historie

ASV’33 was niet de eerste voetbalvereniging die Aarle-Rixtel rijk was. Voetbalclubs als Victoria en NAS (Na Arbeid Sport) werden eerder opgericht, maar deze clubs was geen lang bestaan gegund. Op 17 januari 1933 was het dan eindelijk zover. De voetbalclub ASV’33 werd opgericht, tijdens een vergadering bij café van Roij.

Maar dit klopt niet helemaal. Want pas vanaf 1951 is ASV’33 de officiële naam van de voetbalclub. Voor die tijd ging de club door het leven als RKASV. Wat was nu het geval? Wilde je als club namelijk bij de rooms-katholieke voetbalbond meedoen, dan moest de vereniging rooms-katholiek zijn. Dus was het RKASV.

De naamsverandering werd pas ingevoerd in 1951. In dat jaar werd het eerste team van RKASV kampioen. Hierdoor promoveerde de club, na de promotiewedstrijden tegen Holthees te hebben gewonnen. ASV promoveerde naar de vierde klasse van de KNVB. En omdat de KNVB een duidelijk verschil wilde tussen de verenigingen met de naam ASV ging de club vanaf dat jaar door het leven als ASV’33.


De oprichters van ASV’33:
Bovenste rij v.l.n.r.:
Frans (Broer) Swinkels, Harrie (Broer) van Brug, Sjef Maas, Karel de Graef
Onderste rij v.l.n.r.:
Piet Martens, Toon Derks, Leo Wich