ASV'33 Logo

Laarbeek Run – Teams kunnen zich nu inschrijven

Oderstaand bericht namens Running Team Laarbeek:

In het kader van de gezondheidsrace 3.0 organiseert Running Team Laarbeek op zaterdag 20 oktober de Laarbeekrun. De Laarbeekrun is een estafette loop door alle 4 de kernen van Laarbeek, waar iedereen aan kan meedoen, niet alleen leden van sportverenigingen, maar ook allerlei (buurt)verenigingen, families of vriendengroepen. 20 oktober is gekozen omdat dit ook de geboortedatum van Running Team Laarbeek (Team 56 Roparun) is.

De Gezondheidsrace is in 2010 opgestart met de bedoeling mensen in Laarbeek meer bewust te maken van een gezondere levensstijl. Belangrijk, omdat landelijk gezien, bij ongeveer de helft van alle volwassenen sprake is van overgewicht.

De Laarbeekrun is een soort mini Roparun waarbij een team ongeveer 30 kilometer aflegt door Laarbeek. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 personen. Een vereniging mag met meerdere teams inschrijven. 1 loper gaat van start, de andere teamleden volgen op de fiets. Je mag onderling bepalen hoe lang iemand loopt en je mag zoveel keer wisselen als je wilt, als er maar iemand van het team loopt. Het parcours gaat over de openbare weg, dus je moet je aan de verkeersregels houden. Een fietser voorop om te navigeren, de andere fietsen achter de loper. Het eerste team gaat om 11.00 uur van start en naar gelang het aantal inschrijvingen starten de volgende teams om de 4 minuten.

Inschrijven en/of informatie opvragen kan via Mies van Berlo: organisatie@runningteamlaarbeek.nl of 06-12894837.