ASV'33 Logo

Voorzitters geven met e-sports wedstrijd officiële aftrap voor Laarbeek Verenigt

Vanmiddag is door de voorzitters van de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen en een afgevaardigde van korfbalvereniging de Flamingo’s de officiële oprichting gedaan van het platform Laarbeek Verenigt. Dit platform is de afgelopen maanden al regelmatig met elkaar in overleg getreden. Deze bijeenkomsten, die zijn geïnitieerd door de gemeente Laarbeek en onder professionele begeleiding stonden van sportmarketingbureau Negen, hebben geleid tot de uiteindelijke oprichting van het platform Laarbeek Verenigt.

De bedoeling van dit platform is dat de buitensportverenigingen, bestaande uit ASV’33, Eli, Sparta’25, VV Mariahout en De Flamingo’s, samen gaan optrekken om zo efficiënter en slagvaardiger te kunnen werken. Denk hierbij aan diverse thema’s zoals kennis en ervaring delen, kinderen rookvrij laten sporten, het oprichten van een e-sports competitie en bijvoorbeeld meer aandacht voor damesvoetbal. Het platform heeft een sturende functie, waarbij verschillende werkgroepen proberen de thema’s uit te rollen binnen de verenigingen.

Eén van de actiepunten is de oprichting van een e-sports competitie. Alle voetbalverenigingen willen hierbij e-sports introduceren binnen de vereniging. Zodoende kunnen spelers ook via de digitale weg hun voetbalkunsten vertonen. Het spelen in team- of groepsverband kan voor versterking zorgen binnen de vereniging. Sparta’25 heeft in de eigen kantine inmiddels een hoek ingericht om e-sports te spelen. Deze hoek is tevens officieel geopend, waarbij ook een FIFA-toernooi is gespeeld door spelers van de 4 voetbalverenigingen. ASV’33 is hierbij zeer verdienstelijk vertegenwoordigd door Sven Manders en Niek van Fallier.

 

 

 

Sven_Niek