ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag ASV ’33 – Mariahout

Eindelijk overwinning voor ASV ‘33

ASV ’33 behaalt de eerste zege van dit seizoen door de derby tegen Mariahout met 1-0 te winnen.

De thuisploeg begint fel aan de wedstrijd en krijgt meteen twee grote kansen. De eerste aanval levert direct een goede mogelijkheid op voor Stijn Kersjes. Hij schuift de bal weliswaar langs de keeper, maar ook net naast de verkeerde kant van de paal. Een minuut later wordt de bal na een corner weggekopt door een verdediger van Mariahout. De bal valt voor de voeten van Thomas Fritsen, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied gaat naast.

Na de openingsfase wordt Mariahout langzaam wat sterker, maar echte kansen levert dit niet op.

Na een half uur komt, via een goede aanval van ASV ’33, Puck Coopmans in kansrijke positie. Zijn schot vanuit een moeilijke hoek gaat echter, via de keeper, over het doel van Mariahout. Hoewel beide teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn, heeft ASV ’33 de beste kansen. In de 37e minuut wordt Stijn Kersjes in de diepte aangespeeld. Zijn inzet wordt echter gekeerd door de keeper. Een minuut later schiet de mee opgekomen Teun van Asten, na een voorzet van links, de bal via de lat over. Vlak voor rust is het dan toch raak. Robbert Mol zet met een slimme dieptepass Stijn Kersjes vrij voor de keeper, en die schuift de bal vervolgens beheerst in het doel, 1-0 voor ASV ’33.

In de tweede helft verandert er niet veel. Beide ploegen zijn slordig in balbezit en onnauwkeurig in de (eind)passing, waardoor het spelpeil niet bepaald hoogstaand is. Mariahout dringt wel aan, maar de verdediging van ASV ’33 staat goed. Mariahout weet nauwelijks kansen te creëren en ASV slaagt er niet in de voorsprong uit te breiden.

Daardoor blijft het tot op het einde heel spannend. Mariahout probeert te scoren vanuit standaardsituaties, maar de corners en vrije trappen leveren uiteindelijk niets op. Vijf minuten voor tijd krijgt ASV ’33 een aardige kans om te scoren, maar deze wordt niet benut. De tegenaanval leidt tot een mogelijkheid voor Mariahout, maar levert ook geen doelpunt op. Na enkele minuten blessuretijd kan ASV ’33 eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen gaan vieren.

Van beide kanten geen goede wedstrijd, maar op basis van het aantal kansen toch een verdiende overwinning voor ASV ’33. Hierdoor staat de ploeg qua punten weer gelijk met ELI en EMK. Dankzij een beter doelsaldo is ASV ’33 deze ploegen zelfs voorbij op de ranglijst.

A.s. zondag om 14.30 uur speelt ASV ’33 uit tegen Milheezer Boys.

 

De opstellingen

ASV ’33: Martijn Verbakel; Teun van Asten, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers; Robbert Mol, Pim Dubois, Thomas Fritsen (88e min. Mees van Roij); Puck Coopmans (76e min. Teun de Koning), Pim van den Tillaart, Stijn Kersjes (90e min. Lars van Oort)

Mariahout: Hagelaars; Wagemans, van Zutphen, Scheepers, Ketelaars; T. van de Boogaard, Barten, Brugmans (88e min. van Rossum); S. van de Boogaard, van de Laar, Veldpaus (88e min. Leenders)