ASV'33 Logo

Forse nederlaag ASV ’33 tegen Milheezer Boys

ASV ’33 verloor met duidelijke cijfers de uitwedstrijd bij Milheezer Boys: 4-0. Met name in de eerste helft speelden de roodwitten slecht, waardoor zij binnen een half uur al op een kansloze achterstand werden gezet.

Milheezer Boys startte fel en zette snel druk op de verdediging van ASV ’33. De ploeg slaagde er niet in om onder deze druk uit te voetballen en leed veel balverlies. Met lange ballen werd getracht de aanvallers te bereiken, maar dit lukte nauwelijks. Milheezer Boys combineerde goed en dat leidde al na drie minuten tot de eerste kans. Uit een vrije trap werd de bal echter naast gekopt.

Milheezer Boys was de bovenliggende partij en het was wachten op een doelpunt. Dat kwam al in de 18e minuut, toen een aanvaller van Milheezer Boys slim een penalty uitlokte. Deze werd feilloos ingeschoten door Stijn Broeks.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Dezelfde Stijn Broeks nam een vrije trap vanaf 20 meter. De bal kwam recht op keeper Martijn Verbakel af, maar deze liet de bal door zijn handen en benen glippen: 2-0.

Vijf minuten later deelde Milheezer Boys de genadeknap uit. Na een snel uitgevoerde counter over links legde Stijn Broeks de bal terug op de inkomende Rob Keunen, die simpel kon binnentikken: 3-0.

ASV ’33 kon hier niets tegenover stellen. In de hele eerste helft werd geen enkele kans gecreëerd of een bal op doel geschoten.

Vlak voor rust kwam Mees van Roij in het veld voor Pim Dubois, terwijl meteen na de rust Lars van Oort in de spits Pim van den Tillaart verving. Hierdoor werd het spel van ASV ’33 wat beter dan in de eerste helft, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet.

In de 57e minuut kreeg Milheezer Boys weer een penalty, nadat de bal tegen de hand van een verdediger van ASV ’33 werd geschoten. Dit leek ‘aangeschoten hands’, maar de scheidsrechter legde de bal toch op de stip. Stijn Broeks benutte ppk deze penalty en bracht de stand op 4-0.

ASV ’33 kon geen echte vuist maken en Milheezer Boys speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. De enige echte kans voor de roodwitten was in de 70e minuut. Na een goede aanval over rechts kopte Puck Coopmans echter naast. In de 81e minuut behoedde Martijn Verbakel zijn ploeg voor een nog grotere nederlaag, door een hard ingeschoten vrije trap te keren.

Vlak voor tijd kreeg ASV ’33 nog bijna een doelpunt cadeau. Na een terugspeelbal liet de keeper van Milheezer Boys een terugspeelbal over zijn voet glijden, maar de bal ging via de paal weer het veld in.

Door deze nederlaag zakt ASV ’33 naar de voorlaatste plaats. A.s. zondag volgt thuis om 14.00 uur de cruciale wedstrijd tegen hekkensluiter ELI. Beide ploegen hebben vijf punten, maar het doelsaldo van ASV ’33 is, ondanks de forse nederlaag tegen Milheezer Boys, beter.