ASV'33 Logo

ASV ’33 verslaat ELI

Het degradatieduel tussen ASV ’33 en ELI eindigde in een 2-0 overwinning voor de thuisclub. Het voetbal was van beide kanten zeer matig, maar er was wel volop inzet en strijd.

ASV ’33 ging voortvarend van start, wat al in de 5e minuut tot een grote kans leidde. Teun van Asten haalde de achterlijn na een prima aanval over links. Zijn voorzet werd echter onderschept en verwerkt tot corner. Twee minuten later was het wel raak. Een schot van Bart Vermeulen werd geblokt door een verdediger van ELI. De bal leek over de achterlijn te gaan, maar Puck Coopmans kon deze nog net langs keeper Beau Bastiaans tikken: 1-0 voor ASV ’33. Een paar minuten later opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisclub. Na een prima voorzet van Puck Coopmans kopte Pim van den Tillaart vanuit kansrijke positie echter naast.

Na een kwartier speelde een verdediger van ELI de bal te zacht terug op zijn keeper. Pim van den Tillaart was attent en onderschepte de bal, maar zijn inzet werd gestuit door Beau Bastiaans. De spits van ASV had beter kunnen afspelen op de vrijstaande Stijn Kersjes, maar dat gebeurde niet, waardoor deze grote kans op 2-0 verloren ging.

Pas in de 23e minuut kreeg ELI haar eerste kans van de wedstrijd. Na een aanval over rechts volgde een prima voorzet, maar de kopbal werd geblokt door een verdediger van ASV ’33. Vijf minuten later een gevaarlijke uitval van de thuisclub. Stijn Kersjes legde de bal panklaar op het hoofd van Puck Coopmans. Deze kopte tegendraads in, maar de bal ging net naast.

In het laatste kwartier van de eerste helft wisten beide ploegen geen echte mogelijkheden meer te creëren.

Na de rust kwam Teun de Koning in het veld voor Stijn Kersjes. Al na tien minuten in de tweede helft wist ASV ’33 de score uit te breiden. Een schot van Thomas Fritsen werd van richting veranderd door een verdediger van ELI. Hierdoor kwam de bal voor de voeten van Teun de Koning, die de 2-0 liet aantekenen. Vijf minuten later scoorde hij bijna weer. Na goed doorzetten van Pim van den Tillaart werd Teun de Koning aangespeeld op vijf meter van het doel. Hij draaide prima weg van de verdediger die in zijn rug stond, maar zijn inzet werd gekeerd door Beau Bastiaansen.

ELI drong steeds meer aan, waardoor er achterin meer ruimte kwam. Bij een counter wist Puck Coopmans hier bijna van te profiteren. Hij kon echter net niet goed genoeg bij de bal, waardoor de keeper van de bezoekers redding kon brengen.

Een kwartier voor tijd weer een mogelijkheid van ASV ’33. Een vrije trap vanaf 25 meter werd door Bart Vermeulen net naast geschoten. Hoewel ELI alles op de aanval gooide leverde dit nauwelijks doelrijpe kansen op. In de 76e minuut werd een hard afstandsschot door ASV-keeper Martijn Verbakel over de lat getikt. Uit de daarop volgende corner werd de bal tegen de arm van een verdediger van ASV ’33 aangeschoten. De scheidsrechter, die vlakbij stond, vond het echter geen penalty. Vlak voor tijd kregen de bezoekers nog een goede mogelijkheid. De bal werd in het strafschopgebied van ASV gebracht. Een speler van ELI stond ineens in kansrijke positie, maar raakte de bal totaal verkeerd. Dit was het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Van beide kanten was het geen goede wedstrijd, maar op basis van het aantal kansen was de zege van ASV ’33 verdiend. Inmiddels bezetten de drie Laarbeekse ploegen de onderste plaatsen in de vierde klasse F. ELI staat onderaan met 5 punten, daarboven ASV ’33 met 8 punten en daar weer boven, op de 12e plaats, Mariahout met 11 punten.

A.s. zondag om 14.00 uur speelt ASV ’33 thuis tegen MULO.

 

De opstellingen

ASV ’33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers; Robbert Mol, Teun van Asten, Thomas Fritsen (74e min. Pim Dubois); Puck Coopmans, Pim van den Tillaart (88e min. Mees van Roij), Stijn Kersjes (46e min. Teun de Koning).

ELI: Beau Bastiaans; Mart Bekkers, Bas Hollanders, Lex Hollanders, Aaron Hurkx; Niels den Bol (77e min. Ruben van Hoof), Robert Neilen, Joost van der Tol (66e min. Bart Verkuijlen); Willem Slegers, Roel Donkers, Randy van der Groef.