ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag ASV ’33 – MULO

ASV ’33 boekt derde thuiszege op rij

Na de zeges op Mariahout en ELI wist ASV ’33 ook de thuiswedstrijd tegen MULO te winnen. Bij vlagen werd er goed gevoetbald en op basis van het aantal kansen is de overwinning van de thuisploeg verdiend.

De eerste aanval van MULO leverde al direct een behoorlijke kans op. De linkerspits lepelde de bal over keeper Martijn Verbakel, maar de bal rolde net naast de paal over de achterlijn. In de openingsfase was MULO dreigender, maar echt grote kansen leverde dit niet op. De eerste mogelijkheid voor ASV ’33 was, na ruim een kwartier spelen, een afstandsschot van Pim Dubois, dat net naast ging. Nadat Kevin van Schijndel met het hoofd in botsing kwam met een tegenstander , werd hij na een kwartier al vervangen door Pim van den Tillaart. Ook zijn tegenstander moest worden gewisseld.

De thuisclub ging steeds beter voetballen en kwam in de 23e minuut op voorsprong. Een voorzet van Robbert Mol werd door Puck Coopmans in het dak van het doel geschoten: 1-0. Twee minuten later was het bijna weer raak. Stijn Kersjes kopte de bal na een voorzet van rechts echter langs de verkeerde kant van de paal. Na een half uur spelen was hij opnieuw gevaarlijk en rondde een goede aanval van ASV ’33 af met een vlammend schot. De keeper van MULO voorkwam met een prima redding de 2-0. Een minuut later stopte hij een schot van de mee opgekomen Luc Bankers. Vlak voor rust leek ASV ’33 de score alsnog te verdubbelen, maar het doelpunt van Puck Coopmans werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het begin van de tweede helft waren de betere kansen voor MULO. Een doorkopbal na een verre ingooi ging maar net naast en even later wist de rechterspits van de Helmondse club vrij voor keeper Martijn Verbakel de bal niet tussen de palen te krijgen. In de 75e minuut werd de spits van MULO, na een prima aanval, vrij voor de keeper gezet, maar op het laatste moment wist Pim van den Tillaart de inzet te blokkeren.

ASV ’33 bleef rustig en probeerde voetballend de controle te houden. Dat lukte vrij aardig, want in de 79e minuut scoorde de thuisploeg. Pim Dubois omspeelde op de achterlijn twee verdedigers van MULO en legde de bal terug op Teun van Asten. Die behielt het overzicht en plaatste de bal met de binnenkant van de voet in de uiterste hoek, 2-0.

Vijf minuten later was de spanning echter weer terug in de wedstrijd. Na een onnodige handsbal van Bart Wilms, schoot Wesley Smits de toegekende penalty feilloos binnen: 2-1.

MULO probeerde in de slotfase de gelijkmaker te forceren, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Zowel Thomas Fritsen als Pim Dubois kregen de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar schoten beiden over.

Al met al een verdiende overwinning van ASV ’33 met redelijk goed voetbal. Dit geeft zelfvertrouwen en hopelijk kan ook de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen het sterke Rood Wit ’62, een goed resultaat worden behaald.

De opstelling

ASV ’33: Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel (15e min. Pim van den Tillaart), Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers; Robbert Mol (83e min. Mees van Roij), Teun van Asten, Thomas Fritsen (76e min. Teun de Koning); Puck Coopmans, Pim Dubois, Stijn Kersjes.