ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag Rood Wit ’62 – ASV ’33

Nederlaag ASV ’33

De laatste wedstrijd voor de winterstop verloor ASV ’33 de uit bij de nummer twee op de ranglijst, Rood Wit ’62, met 4-2.

De eerste aanval van Rood Wit leverde binnen de minuut al een goede kans op. Keeper Martijn Verbakel stopte echter het schot van de rechterspits van de thuisclub. Enkele minuten later moest de ASV-goalie weer reddend optreden na een afstandsschot van Rood Wit.

In de 5e minuut scoorde Thomas Fritsen namens ASV ’33, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Halverwege de eerste helft kreeg Rood Wit enkele aardige mogelijkheden. Eerst werd een voorzet vanaf links niet goed afgerond. Enkele minuten later werd een aanvaller van de thuisclub niet adequaat aangepakt. Hij kon zich op de achterlijn vrijspelen en de bal terugleggen op Jordi van den Boom, die de openingstreffer maakte: 1-0. Een minuut later was de verdediging van ASV weer niet attent genoeg, waardoor Mo Amezziane met een vlammend schot zijn ploeg op 2-0 zette.

Vijf minuten later omspeelde de mee opgekomen Bart Vermeulen de keeper van Rood Wit. Hij kwam echter te ver naar de buitenkant om zelf te scoren. Daarop legde hij de bal terug op Pim Dubois, die Thomas Fritsen op maat bediende, en die zorgde met een knal vanaf 16 meter voor de aansluitingstreffer. De laatste kans van de eerste helft was voor Rood Wit., maar de bal werd uit kansrijke positie over geschoten.

Net voor rust moest Teun de Koning het veld verlaten met een enkelblessure. Hij werd vervangen door Puck Coopmans.

In het eerste deel van de tweede helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Maar in de 77e minuut vergrootte Rood Wit de voorsprong. Robbert Mol schoot de bal bij het uitverdedigen tegen een speler van de thuisclub aan, waardoor de bal gelukkig voor de voeten van Roel Merks rolde. Die aarzelde geen moment en scoorde de 3-1. De wedstrijd leek beslist, maar drie minuten later bracht Bart Vermeulen, na een prima ingeschoten vrije trap, de spanning weer terug in de wedstrijd. Een minuut later had ASV ’33 zelfs kans op de gelijkmaker, maar Pim Dubois schoot naast.

In de slotfase wist Rood Wit ’62 de zege veilig te stellen. Een snelle uitval over links werd door Rens Sanders prima afgerond: 4-2. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Pim Dubois kreeg nog een aardige mogelijkheid om te scoren, maar zijn kopbal trof geen doel.

Ondanks het grote verschil op de ranglijst bood ASV ’33 goed weerstand. Het vertoonde spel geeft alle hoop dat er na de winterstop nog voldoende punten worden gehaald om het klasse-behoud veilig te stellen.

 

De opstelling van ASV ’33:

Martijn Verbakel; Pim van den Tillaart, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers (72e min. Mees van Roij),; Robbert Mol Teun van Asten, Thomas Fritsen (81e min. Erwin van Dijk); Teun de Koning (44e min. Puck Coopmans), Pim Dubois, Stijn Kersjes.