ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag Brandevoort – ASV ’33

ASV ’33 verliest uit bij Brandevoort

ASV ’33 verloor de uitwedstrijd bij Brandevoort met 1-0. Op een winderig sportpark had de thuisploeg het betere van het spel, maar omdat dit niet in doelpunten kon worden uitgedrukt, hielden de roodwitten tot het laatst toe uitzicht op een puntje.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Brandevoort de kans om de score te openen. De verdediging van ASV ’33 was nog niet helemaal bij de les, maar een fout achterin werd niet afgestraft.

Het eerste half uur speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van ASV ’33. De ploeg kwam nauwelijks over de middellijn, en al helemaal niet in het strafschopgebied van de tegenstander. Brandevoort dicteerde het spel en met name de vaak mee opkomende linksback zorgde voor gevaar. Hij was het ook die na een kwartier doorbrak op links en de bal prima voorzette. De vrijstaande spits, Bouarfa Yahiaoui, kon met het hoofd Brandevoort op voorsprong zetten.

Ook na dit doelpunt was Brandevoort de bovenliggende partij. Dit leidde tot een aantal aardige kansen, maar de eindpass was vaak onnauwkeurig.

Het laatste kwartier voor de rust ging ASV ’33 beter spelen en kwam zo onder de druk van Brandevoort uit. Dit resulteerde in de 39e minuut in de eerste kans voor de roodwitten. Davey van Bokhoven, die zijn debuut maakte in de basis, zette goed door, maar zijn voorzet kon net niet worden binnengetikt door een medespeler.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht. Weliswaar wisten de spelers van Rood Wit elkaar iets gemakkelijker te vinden, maar ook ASV ’33 kwam er nu veelvuldig uit. De eerste kans was dan ook, vijf minuten na de rust, voor ASV ’33. Spits Davey van Bokhoven speelde zich vrij, maar zijn schot ging ruim over.

Zowel Brandevoort als ASV ’33 wisten in de tweede helft geen grote mogelijkheden te creëren. De thuisploeg had nog de beste kansjes, maar de afstandsschoten leverden geen problemen op voor keeper Martijn Verbakel.

Concurrenten ELI en EMK verloren ook hun wedstrijd, dus blijft ASV ’33 op de (veilige) twaalfde plaats staan. Volgende week kunnen de roodwitten goede zaken doen, maar dan moet wel thuis worden gewonnen van EMK.

De opstelling van ASV ’33:

Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Pim van den Tillaart, Bart Wilms, Mees van Roij; Robbert Mol, Teun van Asten, Erwin van Dijk; Teun de Koning (70e min. Pim Dubois), Davey van Bokhoven (88e min. Bart Vermeulen), Stijn Kersjes (76e min. Thomas Fritsen).