ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag HVV Helmond – ASV ’33

ASV ’33 verslaat de koploper

ASV ’33 zorgde afgelopen zondag voor een grote verrassing, door uit bij koploper HVV Helmond met 1-2 te winnen. De roodwitten waren zeker niet de mindere en de overwinning was dan ook niet onverdiend.

De weersomstandigheden waren dusdanig dat goed voetballen lastig was. De harde wind blies schuin over het veld en had invloed op het spel van beide ploegen.

Al na tien minuten keek ASV ’33 tegen een achterstand aan. Na een aanval van HVV over links werd de snelle buitenspeler Jordi van Wetten in de diepte aangespeeld. Op volle snelheid schoof hij de bal langs de uitkomende Martijn Verbakel in het doel: 1-0.

ASV ’33 liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en al na enkele minuten viel de gelijkmaker. Na een goede aanval bereikte Pim Dubois aanvaller Stijn Kersjes. Deze passte de bal naar de mee opgekomen Teun van Asten, die de keeper van HVV passeerde: 1-1. Na deze gelijkmaker was ASV ’33 de bovenliggende partij. De ploeg probeerde, ondanks de harde wind, over de grond te blijven voetballen. De spelers wisten elkaar redelijk goed te vinden. Toch kwamen de roodwitten bijna weer op achterstand, na een foute terugspeelbal. Hierdoor leek de spits van HVV vrij op keeper Martijn Verbakel af te stevenen, maar deze kon het gevaar met de voet keren.

Hierna had ASV ’33 de betere kansen. Regelmatig werd via goede combinaties het strafschopgebied van HVV bereikt, maar in de afronding waren de roodwitten te onnauwkeurig. Thomas Fritsen kwam een aantal keren in kansrijke positie, maar zijn schoten troffen geen doel.

Na de rust drong HVV wat meer aan, maar de aanvallers van HVV hadden hun vizier niet op scherp staan. De thuisploeg creëerde een paar aardige kansen, maar de bal werd geen enkele keer tussen de palen geschoten. Ook ASV ’33 kreeg de nodige mogelijkheden. Zo wist de keeper van HVV een schot van Davey van Bokhoven te keren. Even later bracht Thomas Fritsen de bal na een vrije trap scherp in het 16-meter gebied, maar wederom Davey van Bokhoven kopte de bal net naast. Enkele minuten daarna kreeg de thuisclub een grote kans, maar ook de spits van HVV kopte in kansrijke positie naast.

In de 83e minuut was het wel raak. Een dieptepass van Thomas Fritsen werd door een verdediger van HVV te zacht terug gekopt op zijn keeper. Pim Dubois anticipeerde hier prima op en zette ASV ’33 met een fraaie lob over de lange keeper van HVV op voorsprong: 1-2. In de slotfase gooide HVV alles op de aanval. Dat leverde nog één grote kans op, maar keeper Martijn Verbakel stopte de van dichtbij ingeschoten bal bekwaam. Hierna kwam de overwinning niet meer in gevaar en dat betekende een verrassende uitzege bij koploper HVV Helmond.

Inmiddels is ASV ’33 Bavos gepasseerd op de ranglijst. Als de roodwitten er in slagen ook de volgende wedstrijd, thuis tegen EMK, te winnen dan kan verder omhoog worden gekeken.

De opstelling van ASV ’33: Martijn Verbakel; Erwin van Dijk, Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen, Luc Bankers (86e min. Bart Wilms); Robbert Mol, Teun van Asten, Thomas Fritsen; Davey van Bokhoven (77e min. Michiel van der Steen), Pim Dubois, Stijn Kersjes.