ASV'33 Logo

ASV ’33 verslaat koploper Stiphout Vooruit

ASV ’33 verslaat koploper

Nadat in de vorige wedstrijd de toenmalige koploper HVV Helmond werd verslagen, wist ASV ’33 ook van de huidige koploper, Stiphout Vooruit, te winnen met 2-1.

Het eerste kwartier gebeurde er op het veld erg weinig. Beide teams speelden afwachtend en de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld. Pas na een kwartier kwam de eerste kans voor ASV ’33. Na een goed lopende aanval over links zette Teun van Asten de bal prima voor, maar Pim Dubois kopte in kansrijke positie over.

Enkele minuten later leidde slordig balverlies in de verdediging van ASV ’33 tot een grote kans voor Stiphout Vooruit, maar de afronding was onnauwkeurig.

Na een half uur spelen zorgde Stiphout Vooruit voor gevaar via een corner. Een aanvaller van de bezoekers kon de bal vrij inkoppen, maar keeper Martijn Verbakel bracht redding.

Vlak voor rust speelde Thomas Fritsen, na een prima aanval van ASV ’33, twee verdedigers uit, maar zijn schot werd weg gestompt door de keeper. Bij de volgende goede aanval over rechts was het wel raak. Pim Dubois zette de bal strak voor, waarna Stijn Kersjes de bal kon binnentikken: 1-0 voor ASV ’33.

Binnen een minuut na rust bracht Stiphout Vooruit de stand al weer in evenwicht. Uit een scherp genomen hoekschop van Jorn Dekkers zeilde de bal rechtstreeks in het doel: 1-1.

De bezoekers schakelden nog een tandje bij om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch kreeg ASV ’33 de eerste kans om op voorsprong te komen. Na een aanval door het midden haalde Thomas Fritsen hard uit. De keeper kon zijn schot echter keren en uit de rebound schoot Davey van Bokhoven over.

Stiphout Vooruit werd steeds sterker en kreeg diverse kansen. Zo belandde in de 64e minuut een afstandsschot tegen de onderkant van de lat. Vijf minuten later werd, na een aanval over rechts, de bal naast getikt. Weer vijf minuten later ging de bal, na een vrije trap van de bezoekers, via een aanvaller en de lat over het doel.

In het laatste kwartier probeerde Stiphout Vooruit nog te scoren via afstandsschoten, maar deze gingen allemaal naast of over het doel van Martijn Verbakel.

Zoals wel vaker in het voetbal kreeg de ploeg die de meeste mogelijkheden had, maar deze niet benutte, aan het einde ‘het deksel op de neus’. Vijf minuten voor tijd speelde Pim Dubois op de achterlijn knap een verdediger van de bezoekers uit en legde de bal prima terug op de inkomende Thomas Fritsen: 2-1 voor ASV ’33.

Stiphout Vooruit probeerde in de resterende minuten nog de gelijkmaker te forceren, maar de thuisploeg hield het achterin dicht en gaf geen kansen meer weg.

Zo deed ASV ’33 goede zaken in de strijd tegen degradatie. Inmiddels staat ELI op 10 punten achterstand en Bavos op 3 punten. Inmiddels staat de ploeg op gelijke hoogte met EMK en RKGSV. Volgende week spelen de roodwitten weer thuis, dan tegen Milheezer Boys.

De opstelling van ASV ’33: Martijn Verbakel; Erwin van Dijk, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers (65e min. Kevin van Schijndel); Robbert Mol, Teun van Asten, Thomas Fritsen; Davey van Bokhoven (68e min. Teun de Koning), Pim Dubois, Stijn Kersjes (89e min. Michiel van der Steen).