ASV'33 Logo

Fors verlies in eerste bekerwedstrijd

Forse verlies ASV ’33 in bekerwedstrijd

In de eerste officiële (beker)wedstrijd van dit seizoen leed ASV ’33 een forse nederlaag tegen SVSH uit Someren-Heide.

De voorbereiding, onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Arno Methorst, was veelbelovend. Sinds 2 augustus werd er intensief en enthousiast getraind en tijdens de oefenwedstrijden tegen SJVV (8-1 winst) en Boskant (2-2) werd er goed gevoetbald.

In de eerste bekerwedstrijd was hiervan echter niets terug te zien. Wellicht speelden het zware veld en de overvloedige regenval een rol, maar het spel was onrustig en slordig. Mede omdat de tegenstander vroeg druk zette, leed ASV ’33 veel balverlies en kwam nauwelijks aan voetballen toe.

Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor de roodwitten. Na een diepe bal van Teun de Koning op Rick Vermeulen kon de keeper van de SVSH net op tijd ingrijpen. Na 20 minuten gaf Rick Vermeulen, na een aanval over rechts, de bal scherp voor, maar de keeper kon de bal onderscheppen.

Halverwege de eerste helft kon de spits van SVSH, na een goed opgezette aanval, de bal rustig intikken: 1-0. Hierna wisten beide ploegen maar weinig te creëren, tot enkele minuten voor de rust. Na een aanval van ASV ’33 over rechts, legde Bas Raijmakers de bal af op Teun de Koning, die vanaf 16 meter raak knalde: 1-1.

Na rust was de eerste kans voor ASV ’33. Na een prima aanval werd de inzet van Rick Vermeulen door de keeper van SVSH tot corner verwerkt. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Via een goed uitgespeelde aanval kwam SVSH weer op voorsprong. Nog geen minuut later scoorde de thuisclub opnieuw en nam afstand van ASV ’33: 3-1. De bezoekers waren het helemaal kwijt en daarvan profiteerde SVSH met de 4-1 en 5-1, beiden met het hoofd.

Het laatste kwartier drong ASV ’33 aan om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Dit leverde nog enkele mooie kansen op, maar gescoord werd er niet meer.

SVSH speelde een prima wedstrijd, maar ASV ’33 liet het behoorlijk afweten. Hopelijk kan de ploeg zich a.s. zondag revancheren in de thuiswedstrijd tegen Rood Wit ’62 (aanvang: 14.30 uur).

 

De opstelling:

Bas van Lieshout; Kevin van Schijndel, Niek Swinkels (84e min. Thomas Fritsen), Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart; Robbert Roche, Luc Bankers, Bas Raijmakers (57e min. Bart Wilms); Teun de Koning (46e min. Michiel van der Steen) , Rick Vermeulen, Leon van Geel (57e min. Stijn Kersjes)