ASV'33 Logo

Verdiende overwinning ASV ’33

ASV ’33 verslaat Rood Wit ’62 in bekerwedstrijd

ASV ’33 herstelde zich prima van de nederlaag tegen SVSH, in de eerste bekerwedstrijd. Tegen Rood Wit ’62, ook tegenstander in de reguliere competitie, werd verdiend met 2-0 gewonnen.

 

ASV ’33 kwam fel uit de startblikken. Dit leverde binnen een minuut al direct een grote kans op. Na een prima aanval over links zette Michiel van der Steen de bal voor. De inzet van Rick Vermeulen werd echter geblokt door de keeper.

Na zes minuten creëerde Michiel van der Steen een kans voor zichzelf. Hij omspeelde op fraaie wijze zijn tegenstander, maar schoot de bal net naast.

Na een kwartier kreeg ASV ’33 weer een grote kans om de score te openen. Een vrije trap van Thomas Fritsen kwam, via de muur van de bezoekers, voor de voeten van Niek Swinkels. Wellicht schrok hij hiervan, want hoewel hij vrij stond op enkele meters van het doel, kon de keeper zijn te slappe schot keren. In de 25e minuut moest de keeper van Rood Wit ’62 zich tot het uiterste strekken om een vlammend schot van Pim van den Tillaart over te tikken.

Rood Wit begon tien minuten voor de rust wat meer aan te dringen, maar verder dan één echte mogelijkheid kwamen de bezoekers niet. ASV-doelman Martijn Verbakel stopte de inzet van een doorgebroken aanvaller met de voet.

Vlak voor rust leek ASV ’33 wel te scoren, maar de harde kopbal van Pim van den Tillaart (uit een corner) werd van de lijn gehaald door een verdediger van de bezoekers.

 

Ook na de rust waren de betere kansen voor ASV ’33. In de 52e minuut kwam de bal bij Rick Vermeulen, die zijn tegenstander passeerde en de bal vervolgens breed legde op Michiel van der Steen. Ook zijn schot werd echter gekeerd door de uitstekende doelman van Rood Wit ’62.

Na een klein uur spelen lukte het ASV ’33 uiteindelijk toch om te scoren. Robbert Roche gaf een mooie dieptepass op de goed vrijlopende Stijn Kersjes. Die rondde beheerst af en bezorgde de thuisploeg daarmee een verdiende voorsprong.

Rood Wit ’62 zette meer druk en wilde de gelijkmaker forceren. Ze kregen wel een behoorlijke kans, maar Martijn redde prima. Bij de tweede mogelijkheid, in de 71e minuut, werd de bal uit een vrije trap scherp voorgezet, maar door een inkomende speler van de bezoekers net naast getikt. Verder dan enkele vrije trappen en corners kwam Rood Wit ’62 niet.

Vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist. Nu was het Pim van den Tillaart die Stijn Kersjes in de diepte wegstuurde. Ook nu bleef hij kalm en scoorde beheerst 2-0.

 

Met deze goede en verdiende overwinning heeft ASV ’33 weer zelfvertrouwen ‘getankt’ voor de competitie. Hopelijk kan de ploeg de stijgende lijn doorzetten. De laatste bekerwedstrijd, uit tegen SV De Braak wordt zaterdag om 18.00 uur gespeeld.

De opstelling:

Martijn Verbakel; Pim van den Tillaart, Bart Wilms, Bart Vermeulen (27e min. Robbert Roche), Kevin van Schijndel; Niek Swinkels, Luc Bankers, Thomas Fritsen [71e min. Bas Raijmakers (90e min. Leon van Geel)]; Rick Vermeulen, Stijn Kersjes, Michiel van der Steen