ASV'33 Logo

ASV’33 gaat over op ledverlichting

ASV’33 gaat over op ledverlichting

Tijdens de jaarvergadering van vorig jaar is er door onze leden goedkeuring gegeven voor een investering ter aanschaf van ledverlichting op onze velden. Dit met als doel om ons sportpark verder te verduurzamen.

Naar aanleiding hiervan is er een commissie opgericht bestaande uit Rob Kerhof, Ad Dekkers en Marthie van Alem.Deze commissie is vervolgens een onderzoek gestart om de mogelijkheden en de verschillende leveranciers in kaart te brengen. Hierbij hebben zij ‘de Groene Club’ aangehaakt om dit proces te begeleiden. Binnen het kader van Laarbeek Verenigt bleek dat ook VV Mariahout, RKVV ELI en de Flamingo’s interesse hadden om over te stappen op ledverlichting. Hierna zijn deze verenigingen samen opgetrokken.

Het doel voor ASV’33 is om alle veldverlichting te vervangen voor ledverlichting. De verlichting op veld B en de driehoek op het trainingsveld is eigendom van ASV”33. De verlichting op de rest van het trainingsveld (links als je met je rug naar de kantine staat) is eigendom van de gemeente Laarbeek. Daarom is er ook samenwerking gezocht met de gemeente.

Na het vergelijken van verschillende leveranciers en offertes is er samen met de andere verenigingen gekozen voor Oostendorp Nederland als leverancier. ASV’33 heeft inmiddels getekend voor het vervangen van de verlichting die eigendom is van ons. De vervanging van de verlichting die eigendom is van de gemeente komt medio december in de gemeenteraad ter goedkeuring.

De planning is dat de nieuwe ledverlichting nog dit jaar wordt geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we gebruik maken van de BOSA subsidie. Omdat de ledverlichting een verduurzaming betekent wordt deze subsidie nog eens met 10 procent verhoogd tot 30 procent van de totale kosten. Daarnaast draagt Centrum Management Laarbeek, onderdeel van Ondernemersfonds Laarbeek, 750 euro per vereniging bij aan dit gezamenlijke duurzame initiatief. Een ander gedeelte van deze investering komt voort uit het hoofdsponsorschap dat ASV’33 heeft gesloten met Rabobank Helmond Peel Noord. Een belangrijk item in deze sponsorovereenkomst is stimulering van verduurzaming.

Wij hopen van harte dat de gemeenteraad het voorstel goedkeurt zodat we ons totale sportpark in 1 keer kunnen voorzien van ledverlichting en daarmee ons sportpark verder verduurzamen.

Bestuur ASV’33