ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag Bavos – ASV’33 1-1

ASV ’33 krijgt te weinig

De derby tussen Bavos en ASV ’33 eindigde in een gelijkspel. Daarmee deden de bezoekers zich te kort, want zij waren de bovenliggende partij. Met name in de tweede helft werden de kansen echter niet benut.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en de eerste kans was voor Bavos. Na een aanval over links werd de bal overgeschoten. In de 14e minuut was het wel raak voor de thuisclub. Na een strakke voorzet vanaf links werd de bal hard binnengeschoten door Bavos-spits Gideon van Esch.
Dit was het sein voor ASV ’33 om nog een tandje bij te zetten. De gelijkmaker viel al snel. Een afstandsschot van Thomas Fritsen, met zijn mindere rechterbeen, werd zodanig van richting veranderd, dat de keeper van Bavos kansloos was: 1-1.
De bezoekers zetten fel druk, waardoor Bavos niet zorgvuldig kon opbouwen. De spelers van ASV ’33 wisten elkaar beter te vinden en in de 32e minuut kwamen zij bijna op voorsprong. De goed spelende Thomas Fritsen speelde zich behendig vrij en schoot vanaf 25 meter hard in de kruising. De keeper van Bavos wist echter met een prima safe de bal nog over het doel te tikken.
In de 40e minuut was het opnieuw Thomas Fritsen die, na een prima dieptepass, de bal inschoot, maar ook nu werd zijn inzet door de keeper gekeerd.

Ook in de tweede helft was ASV ’33 de betere ploeg. Al direct na rust was de eerste kans dan ook voor de bezoekers. Pim Dubois kopte, na een voorzet van rechts, de bal in kansrijke positie over. Twee minuten later kreeg Stijn Kersjes een levensgrote kans, maar zijn inzet belandde op de lat. Ook in de rebound werd niet gescoord.
De volgende kans diende zich even later al weer aan, maar een schot van Jelle Rietberg ging rakelings langs de paal.
Een kwartier voor tijd was het opnieuw Pim Dubois die een voorzet met het hoofd wilde afronden, maar ook nu ging de bal naast.
Ook in de slotfase kregen de bezoekers nog enkele goede kansen, maar de uitblinkende Bavos-doelman wist met enkele goede reddingen een nederlaag voor Bavos te voorkomen.

ASV ’33 speelde een goede wedstrijd en wist veel kansen te creëren. Als deze beter benut worden zullen de roodwitten zeker nog wedstrijden gaan winnen.
A.s. zondag speelt ASV ’33 de thuiswedstrijd tegen Stiphout Vooruit, aanvang 14.30 uur.

De opstelling:
Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (75e min. Niek Swinkels), Bart Vermeulen, Leon van Geel, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Thomas Fritsen, Jelle Rietberg; Teun de Koning, Pim Dubois, Stijn Kersjes