ASV'33 Logo

ASV ’33 verliest derby van Stiphout Vooruit

ASV ’33 moest afgelopen zondag in de derby zijn meerdere erkennen in de bezoekers uit Stiphout: 0-1.

Stiphout Vooruit stond aanmerkelijk hoger op de ranglijst en dat was al direct merkbaar in het veld. De bezoekers hadden het betere van het spel, dat zich voornamelijk afspeelde op de eigen helft van ASV ’33.
De eerste kans voor Stiphout Vooruit, na zo’n 10 minuten, werd naast geschoten. Ruim tien minuten later werd de bal, na een voorzet van rechts, door de spits van de bezoekers over gekopt.
De grootste kans kreeg Stiphout in de 37e minuut. Een voorzet van links werd door Stiphout-aanvaller Teun Vos op de paal geschoten. Een minuut later leverde een prima aanval van ASV ’33, na een goede voorzet vanaf rechts, een uitstekende kans op voor de vrijstaande Teun Duijmelinck. Zijn inzet was echter te zacht, waardoor de keeper van Stiphout gemakkelijk kon redden.
De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd: ASV ’33 was vooral bezig met tegenhouden, gokkend op een counter. Stiphout was duidelijk sterker en had een groot veldoverwicht. In de 47e minuut leken de bezoekers op voorsprong te komen, maar weer belandde de bal op de paal.
In de 64e minuut viel dan toch de openingstreffer. Na een aanval over links kon ASV-doelman Martijn Verbakel in eerste instantie nog redding brengen, maar op de intikker van Max van Maaswaal, na een korte scrimmage, was hij kansloos: 0-1.
Hierna bleven de bezoekers aandringen om de beslissing te forceren. Dit leverde een aantal kansen op, maar scoren lukte niet.
Bijna nog kreeg Stiphout Vooruit de deksel op de neus. In de 85e minuut werd de bal, vanuit een corner voor ASV ‘33, met een boog richting lat gekopt, maar de keeper van de bezoekers tikte de bal over het doel.
Vijf minuten later volgde de beste kans van de wedstrijd voor ASV ’33. Stijn Kersjes kwam vrij voor de keeper, maar diens schot kon nog net met de teen tot hoekschop worden verwerkt door een verdediger.

De overwinning van Stiphout Vooruit was zonder meer verdiend. Ze speelden beter en creëerden veel kansen. Afmaken van deze kansen lukte echter slechts een keer, mede ook door pech. De bezoekers troffen drie keer de paal en een keer de lat.
Komende zondag speelt ASV ’33 uit tegen Lierop. Hopelijk zijn Thomas Fritsen en Luc Bankers dan weer fit. De terugkeer van Pim van den Tillaart wordt over enkele weken verwacht. Pim Dubois en Jelle Rietveld, die vandaag geblesseerd uitvielen, zijn bijna zeker enkele weken uitgeschakeld.