ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag Lierop – ASV’33 2-0

Weer een nederlaag voor ASV ’33

In de zesde wedstrijd van het seizoen leed ASV ’33 de vierde nederlaag. Uit bij Lierop konden de bezoekers nauwelijks iets creëren en verloor met 2-0.

Wel was, na 5 minuten, de eerste mogelijkheid voor ASV ’33. Na een goede aanval over links werd een voorzet van Robbert Roche net naast gekopt door Teun de Koning. In de tiende minuut kreeg Lierop een aardige kans, maar het schot werd klemvast gepakt door Martijn Verbakel. Een minuut later een nieuwe kans voor Lierop, nadat Leon van Geel weggleed op het kunstgras. De inzet werd echter van de lijn gehaald.
Halverwege de eerste helft eindigde een aanval van de thuisclub met een vlammend schot, maar Martijn Verbakel tikte de bal over het doel.
Lierop had het betere van het spel, terwijl ASV ’33 matig speelde. Toch scoorden de bezoekers na 35 minuten bijna de 0-1. Een vrije trap van Teun de Koning werd echter in kansrijke positie over gekopt door Bart Vermeulen.

Ook in de tweede helft was Lierop gevaarlijker. Na een uur spelen nam de thuisclub de leiding. Matig uitverdedigen van ASV ’33 werd afgestraft door Kevin Geerts: 1-0.
Hierna drongen de bezoekers weliswaar aan, maar waren aanvallend niet bij machte om gevaar te stichten. Lierop daarentegen nam regelmatig het doel van ASV ’33 onder vuur. Het was aan keeper Martijn Verbakel te danken dat de achterstand niet verder opliep. Toch kon hij niet voorkomen dat Lierop enkele minuten voor tijd de wedstrijd besliste. Ralf van de Laar maakte met een fraaie lob de 2-0 en daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Lichtpuntje bij ASV ’33 was de goede invalbeurt van het 17-jarige talent Tim Verbakel.
De roodwitten staan inmiddels, met twee punten, op de voorlaatste plaats. Aan het eind van het seizoen betekent deze positie dat promtie/degradtie wedtsrijden moeten worden gespeeld. Alleen de laatste van de ranglijst degradeert rechtstreeks naar de vijfde klasse.

Komende zondag speelt ASV ’33 thuis tegen SSE, een team dat naar verwachting ook in de onderste regionen te vinden zal zijn. Een overwinning in deze wedstrijd zou heel welkom zijn.

De opstelling:
Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel (46e min. Camiel van de Ven), Bart Vermeulen (80e min. Guus Haantjes), Leon van Geel, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Thomas Fritsen, (75e min. Thimo van der Steen) Niek Swinkels; Teun de Koning, Teun Duijmelinck (59e min. Tim Verbakel), Stijn Kersjes