ASV'33 Logo

Coronamaatregelen per 13 november

Protocol ASV ’33 m.b.t. corona per 13 november 2021

Bij deze een update van de coronamaatregelen per 13 november.

Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere druk op de zorg te voorkomen, gelden per 13 november strengere maatregelen. Ook voor de voetbalsport.
Het coronabeleid van ASV ’33 is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid. In onderstaande tekst staan de algemene regels die we als vereniging hanteren. We verzoeken alle betrokkenen om onderstaande tekst goed te bekijken!
Voor alles geldt dat we een beroep doen op ieders gezond verstand. Houd de 1,5 meter regel afstand in acht! Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of als je een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis. Neem de gebruikelijke veiligheid- en hygiëneregels in acht.
We vragen hiervoor ieders begrip en doen een beroep op iedereen om deze regels na te leven.

Met ingang van zaterdag 13 november geldt het volgende:
• Sporten in groepsverband is toegestaan.
• Jeugd- en seniorenteams mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
• 1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen.
• Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt, wel met het dringend advies om anderhalve meter afstand te bewaren.
• Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en trainingen
• De kantine is open onder dezelfde voorwaarden als die voor de horeca geformuleerd zijn. Dit betekent onder andere tot uiterlijk 20.00 uur open. Een vaste zitplaats is verplicht.

Klachten
• Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging en/of koorts, of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
• Blijf ook thuis indien een huisgenoot bovenstaande klachten heeft.
• Maak bij klachten direct een afspraak voor een coronatest.
• Breng de trainer/leider op de hoogte, hij/zij zal dit dan direct verder communiceren met de betreffende coördinator binnen de vereniging.
• Teams waarin een speler, speelster en/of staflid klachten heeft, mogen blijven trainen en wedstrijden spelen met uitzondering van de persoon in kwestie. Het is aan eenieder om zelf te bepalen om dit wel of niet te doen. Dit zal te allen tijden worden gerespecteerd.
• Als iemand van de vereniging positief wordt getest op het coronavirus, dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid. Dit betekent dat deze persoon thuisblijft en de richtlijnen volgt die de GGD hem/haar oplegt. De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek. Wanneer de GGD het advies geeft om in quarantaine te gaan, is het dringende advies dit ook op te volgen. Gedurende de opgelegde quarantaineperiode doet de betreffende persoon uiteraard niet mee aan trainingen en wedstrijden.

Om ieders gezondheid en veiligheid te waarborgen is het belangrijk deze afspraken na te komen. Spreek elkaar dus aan als de afspraken niet worden nageleefd. Samen gaan we ervoor om er een sportief en gezellig seizoen van te maken.

Namens bestuur en teamleiders alvast bedankt voor de medewerking!