ASV'33 Logo

ASV ’33 leidt weer een ruime nederlaag

Ook in de uitwedstrijd tegen ONDO uit Asten-Heusden verloor ASV ’33 met ruime cijfers: 3-0. In een wedstrijd zonder publiek konden de bezoekers geen vuist maken.

De roodwitten hadden de gebruikelijke tactiek enigzins gewijzigd. Bij balbezit liet Robbert Roche zich terugzakken, zodat er meer afspeelmogelijkheden waren bij het uitverdedigen. Dit werkte aanvankelijk goed.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kreeg ASV ’33 na 5 minuten uit een standaardsituatie. De vrije trap, op zo’n 17 meter van het doel, werd echter in de muur geschoten. De bezoekers gaven niets weg en de wedstrijd ging dan ook gelijk op. Maar de eerste serieuze aanval van ONDO leverde direct een doelpunt op. Willem Slaats rondde in de 19e minuut een vlotte aanval prima af. Nog geen tien minuten later werd balverlies van ASV ’33 direct afgestraft. Rudi Nijssen verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg met een droge knal: 2-0. ONDO was nu duidelijk de sterkste partij en bleef zoeken naar een volgende treffer. Enkele minuten voor rust was Rudi Nijssen weer trefzeker: 3-0.

Na de rust gebeurde er voor beide doelen nagenoeg niets meer. ASV ’33 bood nu meer tegenstand en de spelers wisten elkaar beter te vinden dan in de eerste helft. Echt grote kansen wisten de bezoekers echter niet te creëren. Veelzeggend is dat een knal van Thomas Fritsen in de 75e minuut het eerste schot tussen de palen was. Even later was ook een kopbal van Erwin van Dijk op doel, maar de keeper kon eenvoudig redding brengen. Dit was meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want ook ONDO slaagde er niet in om nog gevaarlijk te worden.

ASV ’33 wacht een drukke week: op donderdag wordt de thuiswedstrijd tegen Rood Wit ’62 ingehaald en zondag ontvangt ASV ’33 om 14.30 uur thuis Mifano.