ASV'33 Logo

ASV ’33 verliest van Rood Wit ‘62

Donderdagavond verloor ASV ’33 thuis de inhaalwedstrijd tegen Rood Wit ’62.

Op een koud en mistig B-veld begon de thuisclub fel aan het inhaalduel met Rood Wit ’62. De bezoekers werden bij balbezit flink op de huid gezeten en kregen weinig tijd om op te bouwen. Achterin stond de verdediging goed, met de na een blessure teruggekeerde Pim van den Tillaart. Ook Bart Vermeulen begon na enkele weken weer in de basis, maar hij moest na 15 minuten het veld alweer verlaten met een enkelblessure.
De ploegen waren gelijkwaardig en pas na 20 minuten zorgde Rood Wit ’62 voor het eerste gevaar. Een afstandsschot van 20 meter belandde, buiten bereik van Martijn Verbakel, tegen de paal. Een minuut later ging een schot van ASV-spits Pim Dubois net naast.
Even later kwamen de bezoekers toch op voorsprong; Tom Hartogs kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal fraai in de hoek: 0-1.
ASV ’33 raakte niet van slag en bleef aardig voetballen tot aan het 16-meter gebied, maar de finesse in eindpass en afronding ontbraken. Vlak voor rust werd een vlammend schot van Stijn Kersjes gered door de keeper van Rood Wit ‘62.

Ook in de tweede helft voetbalde ASV ’33 aardig. Toch kwamen de bezoekers op
0-2, nadat een door Martijn Verbakel gestopt schot in de rebound door Roel Merckx werd binnen getikt. Twee minuten later maakte de thuisclub al de aansluitingstreffer. Stijn Kersjes draaide goed weg van zijn tegenstander en werd vervolgens gehaakt. Thomas Fritsen schoot de penalty hard binnen. ASV ’33 voelde dat er meer in zat en drong aan. Rood Wit ’62 werd onder druk gezet, maar uit een snelle counter scoorde Shaid Mezziani de 1-3. De thuisclub gaf het echter niet op en bleef aandringen. Dit leidde wel tot enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

De opstelling:
Martijn Verbakel; Camiel van de Ven, Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen (15e min. Niek Swinkels), Erwin van Dijk; Leon van Geel, Thomas Fritsen, Luc Bankers; Teun de Koning (89e min. Thimo van der Steen), Pim Dubois (75e min. Mees van Roij), Stijn Kersjes

Komende zondag is de thuiswedstrijd tegen Mifano.