ASV'33 Logo

ASV’33 verliest van Mifano

ASV ’33 verliest van Mifano

Nadat de competitie enige tijd was stilgelegd door corona, kon er afgelopen zondag eindelijk weer gevoetbald worden. Omdat het veld bij ASV ’33 vanwege de overvloedige regenval onbespeelbaar was, werd de wedstrijd gespeeld op het kunstgras van Mifano. Hier leed ASV ’33 een 3-0 nederlaag.

De eerste 25 minuten gebeurde er niet veel. Beide ploegen leken nog wat onwennig na de verlengde winterstop en dus kwamen nogal wat passes niet aan. Mifano had meer balbezit, maar de echte kansen bleven uit.
In de 26e minuut was het eerste schot op doel van ASV ’33. Robert Roche schoot van zo’n 20 meter, maar de keeper van Mifano had hiermee geen moeite. Ook een afstandsschot van Teun de Koning was een prooi voor de keeper.
Enkele minuten later was er licht contact tussen ASV-verdediger Pim van den Tillaart en Mifano-spits Rowan Verberne. Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal echter op de stip. Bas van Sinten benutte dit buitenkansje, hoewel keeper Martijn Verbakel de bal nog met zijn vingertoppen aanraakte.
Enkele minuten later zorgde diezelfde speler voor de 2-0 voorsprong, door de bal, na een voorzet vanaf links, keihard binnen te schieten.

Na de rust kwam ASV ’33 goed uit de startblokken. Dit leidde tot enkele aardige aanvallen, maar een doelpunt bleef uit. In de 55e minuut leverde de eerste aanval van Mifano in de tweede helft meteen een doelpunt op; Maurice van Hoof tekende voor de 3-0.
De bezoekers gaven het echter niet op en bleven aandringen. Nadat Niek Swinkels de bal binnen de 16-meter teruglegde op Bart Vermeulen belandde diens schot tegen de paal.
In het laatste half uur waren er nog enkele kleine mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Vlak voor tijd redde Bart Vermeulen, na een goede individuele actie, nog bijna de eer voor ASV ’33. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman van Mifano.

Op 24 april wordt de wedstrijd Mifano – ASV ’33 in Aarle-Rixtel gespeeld. Komende zondag zijn de roodwitten vrij. Op zondag 20 februari gaat ASV ’33 op bezoek bij Rood Wit ’62.

De opstelling:
Martijn Verbakel; Camiel van de Ven, Leon van Geel, Pim van den Tillaar, Erwin van Dijk; Niek Swinkels, Robbert Roche, Owen Bosveld, Luc Bankers (46e min. Thomas Fritsen); Thimo van der Steen (46e min. Bart Vermeulen), Teun de Koning (66e min. Lucas van de Ven).