ASV'33 Logo

ASV ’33 verslaat titelkandidaat HVV Helmond

ASV ’33 boekte afgelopen zondag een verrassende overwinning op HVV Helmond, de nummer twee van de ranglijst.

Al na twee minuten nam de thuisploeg de leiding. Na een goed genomen hoekschop kopte Pim Dubois de bal hard in de kruising. Zes minuten later was het bijna 2-0. Na een aanval van ASV ’33 over links leek een schot van Stijn Kersjes via een verdediger van HVV het doel in de gaan. De keeper slaagde er echter met een katachtige reactie in om de bal net voor de doellijn weg te slaan. Enkele minuten later schoot Thomas Fritsen, na een goede actie, net over.

Halverwege de eerste helft was de thuisploeg weer gevaarlijk na een prima aanval. Stijn Kersjes zette goed voor op Owen Bosveld, maar diens inzet werd geblokt door een verdediger van HVV.

Pas na een half uur kregen de bezoekers hun eerste mogelijkheid. Keeper Martijn Verbakel stompte de bal weg na een corner, maar uit de rebound was het bijna 1-1. Het harde schot ging echter via het hoofd van een ASV-er en de onderkant van de lat, weer het veld in.

Vijf minuten voor de rust kregen de bezoekers een vrije trap op een gevaarlijke plek. Martijn Verbakel wist echter met een prachtige save de bal uit de kruising te tikken. Op slag van rust scoorde HVV alsnog de gelijkmaker, maar de doelpuntenmaker stond duidelijk buitenspel. De goal werd dan ook afgekeurd, ondanks felle protesten van de bezoekers.

In de tweede helft drong HVV steeds meer aan, maar de verdediging van de thuisclub stond goed. Echt grote kansen wist HVV dan ook niet te creëren, al leverden enkele scrimmages een aantal hachelijke situaties op in het strafschopgebied van ASV ’33. Door de enorme werklust, het geconcentreerd verdedigen en een beetje geluk hielden de roodwitten het doel schoon.

Tien minuten voor tijd werd een speler van HVV, vanwege herhaaldelijk commentaar op de leiding, met rood van het veld gestuurd.

Vlak voor tijd werd Stijn Kersjes neergehaald, maar tot verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter geen strafschop.

Voor ASV ’33 betekent de 1-0 overwinning al de derde wedstrijd op rij zonder nederlaag. Dit geeft het team uiteraard vertrouwen voor de komende weken. Het gat met Bavos en Milheezer Boys is weliswaar groot (6 punten), maar er zijn nog 11 wedstrijden om van de voorlaatste plaats af te komen. En dat is nodig om degradatiewedstrijden tegen de voorlaatste van de 4e klasse F (zuid 1) te voorkomen.

A.s. zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen koploper Stiphout Vooruit.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Camiel van de Ven; Niek Swinkels, Owen Bosveld, Thomas Fritsen; Teun de Koning, Pim Dubois, Stijn Kersjes

(Bart Vermeulen, Bas Raijmakers en Kevin van Schijndel vielen gedurende de tweede helft in)