ASV'33 Logo

ASV ’33 verliest van ONDO

ASV ’33 stond al binnen 20 minuten met 0-3 achter in de thuiswedstrijd tegen ONDO. De roodwitten wisten in de tweede helft nog terug te komen tot 2-3, maar de gelijkmaker bleef uit.

De thuisclub begon te slap aan de wedstrijd. Met name op het middenveld kregen de bezoekers uit Asten-Heusden te veel ruimte. De bezoekers maakten hier optimaal gebruik van.

In de 4e minuut was er al een eerste waarschuwing, maar de lob vanaf het middenveld ging net naast het doel van de thuisclub. Twee minuten later was het wel raak. ONDO kreeg een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel. ASV-goalie Martijn Verbakel vond het niet nodig om een muur neer te zetten. Rick Rijnders profiteerde hier optimaal van en schoot de bal onberispelijk in, hoewel deze houdbaar leek: 0-1.

Vijf minuten later kwamen de bezoekers al op 0-2, na een prachtig doelpunt van Kas van der Heijden. Na twintig minuten leek de wedstrijd beslist, toen wederom Kas van der Heijden, na een hakje achter het standbeen, voor de 0-3 zorgde.

ONDO speelde in de hele eerste helft prima voetbal, terwijl ASV ’33 moeite had om de bal in de ploeg te houden. Met name op het middenveld werden de roodwitten regelmatig overlopen. Toch werd er in het restant van de eerste helft niet meer gescoord.

In de tweede helft speelde ASV ’33 beter, mede door de inbreng van twee nieuwe krachten op het middenveld. In de 63e minuut kreeg de thuisclub een corner. Deze werd vervolgens hard en tegendraads ingekopt door Pim van den Tillaart.

Enkele minuten later leek ONDO te scoren, maar Martijn Verbakel redde met een prima reflex op een inzet van dichtbij. Vijf minuten later kregen de bezoekers weer een grote kans, maar de bal werd overgeschoten.

Een kwartier voor tijd maakte ASV ’33 de aansluitingstreffer. Na een prima aanval zette Bart Vermeulen met een dieptepass Tim Verbakel vrij voor de keeper. De jeugdspeler, die een goede tweede helft speelde, bleef rustig en rondde bekwaam af.

Dit leidde tot een spannend slot van de wedstrijd, want de thuisclub bleef aandringen om de gelijkmaker te forceren. Ondanks wat kleine kansjes lukte dit niet. De beste kans was in de slotfase nog voor ONDO, maar in kansrijke positie werd de bal naast geschoten.

Komende zondag treedt ASV ’33 om 14.30 uur in Someren-Eind aan tegen SSE.