ASV'33 Logo

ASV ’33 verliest weer in de slotfase

Voor de zoveelste keer dit seizoen incasseerde ASV ’33 vlak voor tijd een tegentreffer, waardoor de roodwitten, na het laatste fluitsignaal, weer met lege handen stonden.

ASV ’33 begon fel en goed aan de wedstrijd. De thuisploeg was sterker en dat leverde in de eerste tien minuten diverse corners op. Deze waren allemaal gevaarlijk, maar geen van de kopballen trof doel.

In de 8e minuut speelde Gijs van Bakel vlak bij de achterlijn zijn tegenstander uit en legde de bal panklaar voor de inkomende Kevin van Schijndel. Die raakte de bal niet goed, waardoor de keeper de inzet kon keren. Enkele minuten later schoot Bart Vermeulen een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied, buiten bereik van de keeper van Mifano, net over.

Pas na ruim 20 minuten werden de bezoekers uit Mierlo voor het eerst gevaarlijk, maar na een goede aanval was de afronding zeer matig. Even later was Gijs van Bakel wederom gevaarlijk na een goede passeeractie, maar zijn schot trof geen doel.

In de 37e minuut leek Mifano de score te openen, maar een kopbal van dichtbij werd door ASV-keeper Martijn Verbakel gestopt.

 

In de tweede helft kwam de thuisploeg al snel op achterstand. Een goede aanval van de bezoekers werd afgerond door Bas van Sinten. Enkele minuten later was het echter al weer gelijk. Een corner van ASV ’33 werd door verdediger Erwin van Dijk uitstekend ingekopt: 1-1.

Mifano werd sterker en ging op zoek naar een tweede treffer. Dankzij goed verdedigen van de thuisclub en prima keeperswerk van Martijn Verbakel bleef het echter lang 1-1.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, wat een terechte uitslag zou zijn. ASV ’33 was namelijk de betere ploeg in de eerste helft en Mifano in de tweede helft. Maar zoals wel vaker dit seizoen moesten de roodwitten vlak voor tijd een tegendoelpunt incasseren. Het was Joël Timmermans die de 1-2 scoorde en hierdoor matchwinner werd.

 

Hoewel ASV ’33 weer een nederlaag leed, geeft het vertoonde spel toch vertrouwen voor de eindfase van de competitie. Daarbij speelde de 17-jarige Gijs van Bakel een prima wedstrijd. Hij werd in de 83e minuut, onder luid applaus van het publiek, gewisseld.

A.s. zondag speelt ASV ’33 weer thuis om 14.30 uur tegen Lierop.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Kevin van Schijndel (75e min. Thomas Fritsen), Niek Swinkels; Bart Vermeulen, Stijn Kersjes (75e min. Owen Bosveld), Gijs van Bakel (83e min. Pim Dubois).