ASV'33 Logo

ASV ’33 speelt gelijk tegen Lierop

Na een goede wedstrijd behaalde ASV ’33 een verdiend gelijkspel tegen Lierop. Er had misschien nog meer ingezeten, maar in het uitspelen van de kansen ontbrak het vaak nog aan finesse.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd, maar toch kwamen de roodwitten na tien minuten al op achterstand. Na een aanval van Lierop over links belandde de bal via doelman Martijn Verbakel tegen de paal, waarna Pim van den Tillaart de bal ongelukkig tegen zich aankreeg: 0-1. Na 26 minuten kwamen de bezoekers zelfs op 0-2. Na een corner van Lierop volgde een scrimmage in het doelgebied, waaruit Tim Swinkels scoorde.

ASV ’33 richtte zich op en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Na ruim een half uur resulteerde dat in een prima aanval over rechts, maar de bal werd niet goed terug gelegd. Even later was het wel raak. Een voorzet van Stijn Kersjes werd half geblokt door een verdediger van Lierop, maar Robbert Roche was attent en tikte de bal in het doel: 1-2. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een prima aanval stuurde Bart Vermeulen de mee opgekomen Pim van den Tillaart diep. Deze legde vanaf de achterlijn de bal panklaar voor de inkomende Kevin van Schijndel: 2-2.

 

Na de rust bleven beide ploegen jagen op een voorsprong. In de 47e minuut gaf Stijn Kersjes een prima voorzet op Thomas Fritsen, maar diens schot ging net naast.

Ook Lierop kreeg kansen, zoals in de 67e minuut, maar het harde schot werd door Martijn Verbakel uit de kruising getikt. Tien minuten later was het weer de beurt aan ASV ’33. Een indraaiende voorzet van Thomas Fritsen werd door Stijn Kersjes, buiten bereik van de keeper van Lierop, net naast gekopt. Even later was er aan de andere kant een prima aanval van Lierop, maar het schot ging naast. Weer enkele minuten later was het wederom Martijn Verbakel die redding bracht na een afstandsschot van Lierop.

In de slotfase wisten beide ploegen geen grote kansen meer te creëren en eindigde de wedstrijd in 2-2.

Omdat SJVV een nederlaag leed vergrootte ASV ’33 hiermee de voorsprong op de rode lantaarndrager (en directe degradatie) naar zes punten.

Op donderdag 12 mei om 19.15 uur ontvangen de roodwitten SJVV thuis. Maar eerst gaat de ploeg op zondag 8 mei op bezoek bij SV Brandevoort.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (62e min. Bram Bekkers), Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche (76e min. Tim Verbakel), Kevin van Schijndel, Niek Swinkels (46e min. Owen Bosveld); Bart Vermeulen, Stijn Kersjes, Thomas Fritsen (85e min. Sam Douven).