ASV'33 Logo

Nederlaag ASV ’33 tegen SV Brandevoort

In de uitwedstrijd tegen SV Brandevoort verloor ASV ’33, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk met 2-0. Hoewel de thuisploeg de hele wedstrijd de betere was, kregen de roodwitten, zeker in de eerste helft, ook goede kansen.

Al in de derde minuut van de wedstrijd leek SV Brandevoort op voorsprong te komen. Een vrije trap vanaf twintig meter sprong, via de onderkant van de lat, weer het veld in. De scheidsrechter kon echter onmogelijk constateren of deze de doellijn had gepasseerd en liet doorspelen. Vijf minuten later combineerde de thuisclub door het midden van de ASV-verdediging, maar het schot ging net naast. Na een kwartier kwam Brandevoort weer gevaarlijk voor het doel van Martijn Verbakel, maar deze kon de bal nog net onderscheppen.

De thuisclub was sterker en combineerde beter, maar toch was de grootste kans voor ASV ’33. De keeper van Brandevoort kreeg een lastige terugspeelbal niet onder controle. Bart Vermeulen was er als de kippen bij, maar krulde de bal via de paal net naast.

Na een half uur werd Stijn Kersjes diep gestuurd. Zijn schot werd gekeerd door de keeper van de thuisclub. Owen Bosveld dacht de terugspringende bal in het doel te kunnen schieten. Zijn inzet werd echter nog net geblokt door een verdediger.

In de 38e minuut had ASV ’33 op voorsprong moeten komen. Weer was het Stijn Kersjes die, na een mooie aanval, doorbrak op links. Hij legde de bal vanaf de achterlijn goed terug op de vrijstaande Bart Vermeulen. Zijn inzet was echter niet hard en zuiver genoeg, waardoor de keeper kon redden.

Vlak voor rust kreeg Brandevoort nog twee mooie kansen, maar mede door een prima redding van Martijn Verbakel gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

 

Tien minuten na rust kwam de thuisclub alsnog op voorsprong. Een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap, net voor het strafschopgebied, werd prima binnengeschoten door Emre Bars. Twee minuten later verdubbelde Brandevoort de voorsprong. Na een aanval over meerdere schijven krulde Jan van de Laarschot de bal in de verre hoek: 2-0.

Na 70 minuten spelen leek de wedstrijd, na een prima aanval van Brandevoort, te worden beslist, maar de bal werd in kansrijke positie over geschoten.

ASV ’33 probeerde hierna, door enkele positiewisselingen, de aansluitingstreffer te forceren. Toch waren de beste kansen in de slotfase voor de thuisclub, maar de paal en Martijn Verbakel voorkwamen de 3-0.

Het vermelden waard is dat de pas 16-jarige Rens Manders als invaller zijn debuut maakte voor ASV ’33. Hij deed dit zeer verdienstelijk en lijkt, evenals de ingevallen Tim Verbakel, een talent voor de nabije toekomst.

 

A.s. donderdag is er een complete competitieronde. ASV ’33 speelt dan om 19.15 uur thuis tegen SJVV. Als deze wedstrijd wordt gewonnen is rechtstreekse degradatie zo goed als zeker voorkomen. Wel zullen de roodwitten, als voorlaatste op de ranglijst, moeten strijden voor lijfsbehoud door een uit- en thuiswedstrijd te spelen tegen de voorlaatste ploeg van een andere vierde klasse.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (80e min. Camiel van de Ven), Leon van Geel (70e min. Rens Manders), Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Kevin van Schijndel (46e min. Tim Verbakel), Niek Swinkels; Owen Bosveld (80e min. Teun de Koning), Bart Vermeulen, Stijn Kersjes.