ASV'33 Logo

ASV ’33 doet zich weer tekort

Wat dit seizoen al vaak voorkwam gebeurde ook in de wedstrijd tegen Milheezer Boys. ASV ’33 was de betere ploeg, maar miste diverse grote kansen en kreeg in de laatste minuut weer een doelpunt tegen.

ASV ’33 begon goed aan de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys. Uit voorzorg waren enkele spelers met (lichte) klachten aan de kant gehouden, maar toch waren de roodwitten de betere ploeg.

Al na 4 minuten kreeg de thuisploeg een grote kans om de score te openen. Na een aanval over links gaf Bart Vermeulen de bal perfect voor, maar Teun de Koning (weer hersteld van een blessure) kopte van dichtbij op de paal.

ASV ’33 was de hele eerste helft de bovenliggende partij en combineerde bij vlagen goed. Dit leverde geen grote kansen op, maar wel diverse mogelijkheden, waaronder een afstandsschot van Thomas Fritsen dat naast ging.

De verdediging van de thuisclub stond goed en gaf geen kansen weg. Na ruim een half uur kregen de bezoekers hun eerste mogelijkheid, maar Leon van Geel haalde de bal van de doellijn.

In de 38e minuut kwam ASV ’33 verdiend op voorsprong. Thomas Fritsen gaf van achteruit een uitstekende pass op Bart Vermeulen, die vanaf 25 meter de bal met een lob over de keeper speelde: 1-0.

Ook in de tweede helft had ASV ’33 het betere van het spel. Al na enkele minuten stuurde Thomas Fritsen Bart Vermeulen diep, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. In de 64e minuut kreeg de thuisploeg weer een grote mogelijkheid om de score op te voeren. Doordat Owen Bosveld goed druk zette kon Milheezer Boys niet goed uitverdedigen. Via de keeper kwam de bal voor de voeten van Bart Vermeulen. Voor een leeg doel schoot hij de bal echter naast.

Pas in de 70e minuut kreeg Milheezer Boys de eerste grote kans. Na een steekpass werd een aanvaller van de bezoekers vrij voor de keeper gezet, maar Martijn Verbakel voorkwam met een prima redding de gelijkmaker. Vlak voor tijd bracht hij wederom redding na een van schot van dichtbij.

In de 90e minuut leken de roodwitten de wedstrijd definitief te beslissen. Tim Verbakel passeerde enkele verdedigers maar zijn inzet werd ternauwernood gered door de keeper van Milheezer Boys.

Enkele minuten in blessuretijd incasseerde ASV ’33, zoals zo vaak dit seizoen, toch nog op de valreep een tegentreffer. Uit een prachtige vrije trap van Stijn Broeks scoorde Milheezer Boys de gelijkmaker.

Deze late gelijkmaker was voor de thuisploeg natuurlijk een domper, maar het vertoonde spel geeft wel veel zelfvertrouwen voor de degradatiewedstrijden op 12 en 19 juni.

Maandag 6 juni speelt ASV ’33 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie uit tegen SPV.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven, Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Thomas Fritsen, Teun de Koning (Tim Verbakel); Bart Vermeulen (Thimo van der Steen), Gijs van Bakel (Sam Douven).