ASV'33 Logo

ASV ’33 tankt vertrouwen voor de degradatieduels met MEC ’07

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie speelde ASV ’33 gelijk bij SPV. De ploeg uit Vlierden won hierdoor de derde periode en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Voor de bezoekers uit Aarle-Rixtel stond er niets meer op het spel. Daarom werden enkele spelers die, qua gele kaarten op scherp stonden of licht geblesseerd waren, uit voorzorg aan de kant gehouden.

De eerste kans, na 5 minuten spelen, was voor de thuisclub. Na een goede aanval over links wist ASV-keeper Martijn Verbakel het schot te keren. In de 11e minuut kreeg SPV ten onrechte een penalty. Verdediger Mees van Roij speelde duidelijk de bal, maar de scheidsrechter, die de hele wedstrijd het spel op een afstand volgde, legde de bal op de stip. Toon van Lierop benutte dit buitenkansje feilloos: 1-0 voor SPV.

Vijf minuten later kwamen de bezoekers al op gelijke hoogte. Een verdediger van SPV speelde de bal te zacht terug op zijn keeper. Tim Verbakel reageerde attent en tikte de gelijkmaker binnen. Drie minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Het was opnieuw Toon van Lierop die, na een lange trap van achteruit, de bal goed controleerde en scoorde: 2-1. Twee minuten later leek SPV de voorsprong verder uit te breiden, maar de inzet werd gestopt door Martijn Verbakel. Enkele minuten later redde de keeper van SPV knap, na een schot van Stijn Kersjes. Even later moest hij opnieuw redding brengen na een mooie aanval van ASV ’33 en een inzet van Bart Vermeulen.

Vijf minuten voor rust werd slecht uitverdedigen van de roodwitten afgestraft door SPV. Leon Swinkels maakte de 3-1.

De tweede helft leken beide ploegen het wel goed te vinden. SPV dacht dat de overwinning binnen was en ASV ’33 kon zich sparen voor de degradatiewedstrijden. De bezoekers gingen echter steeds beter spelen en drongen de ploeg uit Vlierden terug op eigen helft. ASV ’33 liet de bal goed rond gaan en dat leverde diverse grote kansen op. In de 60e minuut zette Tim Verbakel, na een goede aanval van ASV ’33, Kevin van Schijndel vrij voor de keeper. Diens schot ging echter rakelings over.

Tien minuten later waren de bezoekers wel succesvol. Mees van Roij kopte de bal hard naar voren, waarna Stijn Kersjes zich, via een prima lichaamsschijnbeweging, vrij speelde en beheerst afrondde: 3-2.

ASV ’33 voelde dat er meer in zat en bleef aandringen. Een kwartier voor tijd spatte een schot van Stijn Kersjes uiteen op de lat. In de slotfase kreeg Stan Douven nog twee enorme kansen, maar hij slaagde er niet in deze te verzilveren.

Toch maakte ASV ’33 vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker. Het was weer Stijn Kersjes die doel trof: 3-3.

Dankzij een prima wedstrijd, met name in de tweede helft, kunnen de roodwitten de tweestrijd met MEC ’07 uit Maurik met vertrouwen tegemoet zien. Komende zondag speelt ASV ’33 eerst uit en wordt daarbij gesteund door een hele schare fans die met een bus naar de wedstrijd gaan.

Een week later volgt de return in Aarle-Rixtel. De winnaar blijft in de vierde klasse, de verliezer degradeert.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Camiel van de Ven (46e min. Bram Bekkers), Mees van Roij, Niek Swinkels, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Kevin van Schijndel (71e min. Thomas Fritsen), Tim Verbakel (77e min. Sam Douven), Owen Bosveld (61e min. Teun de Koning); Bart Vermeulen (46e min. Gijs van Bakel), Stijn Kersjes.