ASV'33 Logo

ASV ’33 verliest eerste degradatieduel van MEC ‘07

Vol verwachting gingen een volle bus en diverse auto’s met supporters naar Maurik, zo’n 75 kilometer van Aarle-Rixtel. Er was veel spanning rondom het degradatieduel en dat bleek ook op het veld. ASV ’33 haalde, met name in de eerste helft, niet het niveau van de afgelopen weken. In de tweede helft ging het wat beter, maar de roodwitten leden wel een onnodige 2-1 nederlaag.

 

MEC ’07 zette vanaf het begin fel druk, waardoor de bezoekers er niet in slaagden om de bal lang in de ploeg te houden. Daardoor kon ASV ’33 nauwelijks gevaarlijk worden, behoudens twee goede individuele acties van Bart Vermeulen. Hij speelde zich prima vrij, maar had geen geluk in de afronding.

Ook de thuisclub slaagde er niet in om kansen te creëren. Een keer moest Martijn Verbakel redden na een uitbraak over links, maar verder had de keeper van ASV ’33 niet veel te doen. Uit het niets kwam MEC ’07 na bijna 40 minuten spelen op voorsprong. Een vrije trap vanaf 25 meter werd door Martijn Verbeek strak in de kruising geschoten: 1-0.

Vlak voor rust kreeg Bart Vermeulen nog een mogelijkheid, na een afgeslagen corner. Zijn schot ging echter, buiten bereik van de keeper, net naast.

In de tweede helft speelde ASV ’33 duidelijk beter en dat leek in de 55e minuut al resultaat op te leveren. Na een goede aanval over rechts werd een schot van Bart Vermeulen op het laatste moment geblokt door een verdediger.

MEC ’07 liet zich terug zakken op eigen helft, maar hoewel de bezoekers een overwicht hadden leverde dat geen echte kansen op. De thuisploeg kreeg wel enkele mogelijkheden uit counters, maar was onnauwkeurig in de afwerking. In de 71e minuut wist MEC ’07 echter wel te scoren. In eerste instantie werd een schot gekeerd, maar in de rebound zorgde Mark van Mourik voor de 2-0.

ASV ’33 drong de thuisclub verder terug en kreeg nu wel goede kansen. In de 82e minuut schoot Thomas Fritsen uit een vrije trap net naast, maar een minuut later was het alsnog raak. Uit een corner kopte verdediger Erwin van Dijk de bal prima binnen: 2-1. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en brachten MEC ’07 verder in de verdrukking. Met kunst en vliegwerk en door vele overtredingen voorkwam de thuisploeg de verdiende gelijkmaker.

In blessuretijd was het opnieuw de mee opgekomen Erwin van Dijk die, na een vrije trap vanaf links, de bal in het doel werkte. Volgens de (neutrale) grensrechter stond hij echter buitenspel, dus werd het doelpunt afgekeurd. Diep in blessuretijd kwam MEC ’07 via een snelle uitval nog bijna tot scoren, maar Leon van Geel voorkwam dit met een perfecte sliding.

 

Volgende week wordt het nog spannend bij de return in Aarle-Rixtel. ASV ’33 moet dan winnen, liefst met twee doelpunten verschil. Gezien de tweede helft is dat zeker geen onmogelijke opgave. De wedstrijd is om 14.30 uur op sportpark De Hut.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Leon van Geel, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk; Robbert Roche, Kevin van Schijndel (46e min. Pim Dubois), Niek Swinkels (65e min. Owen Bosveld); Stijn Kersjes (65e min. Gijs van Bakel), Tim Verbakel (75e min. Thomas Fritsen), Bart Vermeulen.