ASV'33 Logo

Ruime zege ASV ’33 op MVC

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen versloeg ASV ’33 hekkensluiter MVC uit De Mortel met 5-0.

De thuisploeg was veel sterker dan hekkensluiter MVC. Met goed positiespel en diverse prima aanvallen werden de bezoekers in de verdediging gedrukt. De eerste mogelijkheid was dan ook voor ASV ’33. Na een prima actie legde Stijn Kersjes de bal panklaar voor Sam Douven, die van dichtbij in de handen van de keeper schoot. Vijf minuten later werd een indraaiende vrije trap van Teun de Koning nog net weggekopt voordat de inkomende Pim van den Tillaart kon scoren. Een minuut later raakte Bart Vermeulen op een paar meter van het doel van MVC de bal niet vol met het hoofd.

In de 20e minuut was dezelfde speler wel succesvol, door een vrije trap zuiver in de verre hoek te schieten: 1-0.

Hierna kregen de bezoekers, door dekkingsfouten achterin bij ASV ’33, een aantal aardige kansen, maar zij wisten niet te scoren. Al snel nam de thuisploeg weer het initiatief en dat leidde na een half uur spelen tot de tweede treffer. Een goed genomen hoekschop van Teun de Koning werd door Pim van den Tillaart binnen gekopt: 2-0.

In de 39e minuut bouwde ASV ’33 de score verder uit. Na een mooie solo van Owen Bosveld schoot hij de bal buiten bereik van de keeper in de kruising: 3-0. Amper een minuut later slalomt Stijn Kersjes door de verdediging van MVC, geeft een steekbal op Tim Verbakel, die bekwaam afrondt: 4-0.

Na de rust geloofden beide teams het wel. ASV ’33 deed het verder rustig aan en MVC wilde de nederlaag beperkt houden. De hoogtepunten waren in de tweede helft dan ook schaars. Bart Vermeulen leek in de 64e minuut weer te scoren uit een vrije trap vanaf 25 meter, maar de keeper van MVC kon de bal nog net uit de hoek tikken. Twee minuten later was Bart Vermeulen nog dichter bij een doelpunt, maar zijn snoeiharde vrije trap ging via de kruising over.

De bezoekers slaagden er niet in om gevaarlijk te worden. Een afstandsschot dat vanaf 30 meter net langs ging was na de pauze hun enige wapenfeit.

Vijf minuten voor tijd werd een verdedigingsfout van MVC direct afgestraft: 5-0 door invaller Thiemo van der Steen. In de laatste minuut kreeg invaller Bas Raymakers nog een mooie kans, maar zijn kopbal werd gestopt door de keeper.

Komend weekeinde eindigt de competitie. ASV ’33 speelt maandag, tweede Pinksterdag, om 14.30 uur uit tegen Rood Wit ‘62. Diezelfde maandagmiddag is op het eigen sportpark De Hut de feestelijke afsluiting van het seizoen. Vanaf 14.30 uur zorgen twee verschillende DJ’s voor livemuziek in (en bij mooi weer) buiten de kantine.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (76e min. Lars Kuhn), Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Lucas Fransen; Owen Bosveld (64e min. Bas Raymakers), Niek Swinkels, Teun de Koning (80e min. Camiel van de Ven); Stijn Kersjes, Tim Verbakel (80e min. Thiemo van der Steen), Sam Douven.