ASV'33 Logo

ASV ’33 eindigt op de vijfde plaats

Door een verdiende overwinning bij Rood Wit ’62 passeerde ASV ’33 op de laatste speeldag nog twee ploegen op de ranglijst en eindigde op een mooie vijfde plaats.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, maar het seizoen positief afsluiten was wel belangrijk.

ASV ’33 begon goed aan de wedstrijd en kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg. Al na 6 minuten kreeg Tim Verbakel een aardige kans, maar zijn schot werd gestopt door de keeper.

Een minuut later kreeg Rood Wit ’62 een goede mogelijkheid, maar de bal werd over geschoten. Na ruim tien minuten spelen werd Tim Verbakel, na goed combinatiespel, twee keer vrij voor de keeper gezet. De eerste keer schoot hij over en de tweede keer stopte de doelman zijn inzet.

Na ruim een kwartier wist Rood Wit ’62 wel te scoren. Roel Merks kapte zich goed vrij en plaatste de bal vanaf rand strafschopgebied in de hoek: 1-0. Vijf minuten later kreeg Bas Raymakers een fraaie kans na een uitstekende voorzet van Bart Vermeulen. In vrije positie kopte hij echter net over.

Na een half uur spelen moest Bas Raymakers, na een onfortuinlijke botsing met een tegenstander, met een hoofdwond het veld verlaten. Zijn vervanger, Thiemo van der Steen, kreeg meteen een aardige mogelijkheid, maar zijn schot werd gestopt door de doelman van Rood Wit ’62. Even later leek een indraaiende vrije trap van Teun de Koning door een verdediger van de thuisclub in eigen doel te worden gewerkt, maar de keeper van de Helmonders redde op de doellijn.

 

Na rust zette ASV ’33 snel orde op zaken. In de 52e minuut werd de bal, na een aanval over rechts, scherp voor het doel gebracht. Tim Verbakel was attent en tikte de gelijkmaker binnen.

In de 66e minuut kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Teun de Koning knalde een vrije trap vanaf 20 meter in de kruising. Het was niet duidelijk of de bal terug het veld in kwam via het houtwerk of via de winkelhaak. Voor de zekerheid werd de bal door de inlopende Thiemo van der Steen in het doel gewerkt: 2-1.

Ook na deze voorsprong had ASV ’33 het betere van het spel. De overwinning kwam dan ook niet meer in gevaar en had zelfs nog groter uit kunnen vallen. In de 82e minuut kon de keeper van Rood Wit een afstandsschot van Niek Swinkels nog net over de lat tikken. Vlak voor tijd kreeg invaller Lars Kuhn nog een grote kans. Na een rush over de linkerflank kwam hij, na een combinatie met Tim Verbakel, vrij voor de keeper. Deze wist echter de inzet van Lars Kuhn, vanuit een  moeilijke hoek, te keren.

Met de 2-1 overwinning werd het seizoen door ASV ’33 positief afgesloten. Onder leiding van trainer Nico van den Brink kan worden terug gekeken op een goed seizoen. Voor de winterstop werd er al aardig gevoetbald, maar weinig punten gehaald. Na de winterstop waren de resultaten uitstekend en werd nog een tijd meegedaan om de tweede periodetitel.

Al met al een mooi seizoen, dat thuis in Aarle-Rixtel nog werd afgesloten op een zonnig en druk bezocht feest.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers (87. Camiel van de Ven), Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Lucas Franssen (76. Lars Kuhn); Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun de Koning; Bas Raymakers (29. Thiemo van der Steen), Tim Verbakel, Stijn Kersjes.