ASV'33 Logo

ASV ’33 begint goed aan bekercompetitie

ASV ’33 is het seizoen goed begonnen. In de eerste bekerwedstrijd werd vijfde klasser Fiducia met 6-0 verslagen.

De spelers van ASV ’33 waren zichtbaar blij dat ze na de zomerstop weer een officiële konden spelen. De thuisploeg ging gretig en fel van start en zette de bezoekers uit De Rips meteen onder druk. Dat leverde na een minuut al de openingstreffer op. Uit een corner van Teun de Koning kopte Bart Vermeulen de bal tegen de touwen.

Een minuut later was het al 2-0. Ook nu was Teun de Koning de aangever. Na een goede actie legde hij de bal vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Tim Verbakel, die beheerst scoorde.

Tien minuten later scoorde Teun de Koning bijna zelf, maar zijn harde schot werd gekeerd door de keeper van Fiducia.

Halverwege de eerste helft was het opnieuw de mee opgekomen Bart Vermeulen die scoorde. Dit maal nam hij de bal, na een voorzet van Sam Douven, in een keer op zijn schoen en liet de keeper van Fiducia kansloos.

Tien minuten later was het weer Sam Douven die na een snelle rush een doelpunt voorbereidde. Zijn uitstekende voorzet werd binnengekopt door Teun de Koning.

ASV ’33 bleef de tegenstander afjagen en in balbezit werd goed gecombineerd. In de 41e minuut leek Puck Coopmans, na een prima aanval over rechts, te scoren. Zijn inzet werd echter gestopt door de keeper.

Vlak voor rust kreeg Fiducia zijn eerste mogelijkheid, maar de bal werd in kansrijke positie over gekopt.

Ook in de tweede helft had ASV ‘33 het betere van het spel. Maar mede door de warmte en diverse wissels lag het tempo beduidend lager. Fiducia liet zich ver terug zakken op eigen helft. Daardoor werd de thuisploeg nog nauwelijks gevaarlijk.

Tien minuten voor tijd leek Bart Vermeulen voor de derde keer te scoren, maar zijn afstandsschot ging net naast.

Vlak voor tijd wist ASV ’33 de score toch nog uit te breiden. Eerst was het invaller Lars van Oort die de 5-0 liet aantekenen. Het slotakkoord was voor een andere invaller Luc Lentjes. Hij kreeg de bal op 25 meter van het doel van Fiducia, omspeelde diverse tegenstanders en schoot de bal beheert in de kruising: 6-0.

 

Komende zondag spelen de roodwitten de tweede bekerwedstrijd, uit tegen Bavos

 

De opstelling:

Bas van Lieshout; Puck Coopmans, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Roman Griffioen (17e min. Lucas Franssen); Owen Bosveld (Bram Bekkers), Niek Swinkels, Teun de Koning (46e min. Luc Lentjes); Sam Douven, Tim Verbakel (46e min. Lars van Oort), Stijn Kersjes.