ASV'33 Logo

ASV ’33 door in de beker

Na de thuiswedstrijd tegen Fiducia won ASV ’33 ook de tweede bekerwedstrijd, uit tegen Bavos. Omdat de derde tegenstander, Elsendorp, door de KNVB is teruggetrokken, gaan de roodwitten als poulewinnaar door naar de volgende ronde.

Ondanks het drukkend warme weer gingen beide ploegen er volop tegenaan.

De bezoekers uit Aarle-Rixtel kwamen al na tien minuten op voorsprong.  Na een snelle aanval over links stuurde Sam Douven Roman Griffioen diep. Die leverde een prima voorzet af die door Tim Verbakel werd ingekopt: 0-1.

De eerste kans voor Bavos was na 20 minuten. Na een voorzet vanaf de rechterflank werd de bal van dichtbij op doel gekopt, maar keeper Martijn Verbakel bracht redding.

ASV ’33 had het betere van het spel, maar verzuimde dit overwicht in doelpunten uit te drukken. Met name Tim Verbakel en de mee opgekomen Pim van den Tillaart hadden de 0-2 op hun schoen, maar hun schoten werden geblokt door de verdediging van Bavos.

Vlak voor de rust zette Stijn Kersjes, na een goede actie, de bal strak voor. Er was echter niemand die hier een voet tegen aan kreeg.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor ASV ’33. In de 53e minuut werd Bram Bekkers op rechts vrijgespeeld. Hij legde de bal terug op Owen Bosveld, die tegen de paal schoot. Vervolgens belandde de rebound van Bram Bekkers op de lat. Een kwartier later leek Puck Coopmans te scoren, maar zijn inzet werd gestopt door de uitstekende keeper van Bavos.

Een minuut later was er een enorme mogelijkheid voor Bavos. Vrij voor de keeper werd de bal echter over geschoten.

Hierna zakte het tempo in, wat niet vreemd is gezien de hoge temperatuur. Ook kregen enkele spelers last van kramp. Toch kreeg ASV ’33 nog enkele mooie kansen. Zo schoot invaller Teun Duijmelinck tegen de paal en werden pogingen van Bram Bekkers en Sem van den Tillaart gepareerd door de keeper van Bavos.

Komende zondag is ASV ’33 vrij. Een week later begint de competitie, met een uitwedstrijd … tegen Bavos!

De opstelling:

Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Rens Manders, Pim van den Tillaart (75e min. Bas Raymakers), Puck Coopmans; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Roman Griffioen (46e min. Sem van den Tillaart); Stijn Kersjes (65e min. Teun Duijmelinck), Tim Verbakel, Sam Douven.