ASV'33 Logo

Eerste verliespunten ASV ’33

In de zesde competitiewedstrijd leed ASV ’33 het eerste puntenverlies van dit seizoen. Uit tegen Rood Wit ’62 werd door beide teams niet gescoord: 0-0.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en zette goed druk als de bezoekers in balbezit waren. ASV ’33 slaagde er niet echt in om hier onderuit te voetballen. Daardoor leden de bezoekers veelvuldig balverlies en slaagden er niet in om goed op te bouwen. Bovendien werd de bal te traag rond gespeeld, waardoor er geen kansen werden gecreëerd.

Maar ook Rood Wit speelde vrij slordig en leed regelmatig balverlies. Hierdoor hielden beide teams elkaar in evenwicht en gebeurde er niet zo veel voor beide doelen.

De eerste kans van de wedstrijd was, na een kwartier spelen, voor ASV ’33. Een corner van Sam Douven werd door Luc Lentjes net naast gekopt.

Ne bijna een half uur spelen kreeg de thuisclub een aardige mogelijkheid. Een aanvaller van Rood Wit raakte de bal echter niet goed en schoot over. De thuisclub werd aan het eind van de eerste helft wat sterker en dat leidde tot enkele kansen. Mede door goed keeperswerk van Martijn Verbakel werden deze echter niet benut.

In de tweede helft drong Rood Wit ’62 wat meer aan. De verdediging van ASV ’33 stond echter goed en gaf geen kansen weg. Via enkele snelle uitbraken kregen de bezoekers enkele goede mogelijkheden. Met name Tim Verbakel had de 0-1 op zijn schoen. Maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal af, echter buiten bereik van zijn medespelers.

Na bijna een uur spelen kreeg Rood Wit twee behoorlijke kansen, maar Martijn Verbakel voorkwam met goed keeperswerk dat er gescoord werd.

Uit een standaardsituatie kwam ASV ’33 nog bijna op voorsprong. Na een vrije trap kopte Bart Vermeulen prima in, maar de doelman van Rood Wit tikte de bal net onder de lat weg.

In de slotfase had de thuisclub het betere van het spel. Dat leverde een aantal hachelijke situaties op voor het doel van ASV ’33. Met name dankzij enkele prima reddingen van keeper Martijn Verbakel, werd er echter niet meer gescoord.

 

Op zich konden beide teams wel vrede hebben met het gelijke spel. ASV ’33 speelde een van zijn mindere wedstrijden, maar dat had natuurlijk ook met de tegenstand te maken.

Donderdag 23 november om 20.00 uur is de derby, uit tegen ELI. Deze wedstrijd is al drie keer eerder afgelast vanwege de overvloedige regenval.

A.s. zondag 26 november speelt ASV ’33 thuis tegen SPV. De eerste periode wordt dan feestelijk afgesloten met een Hollandse middag/avond.

 

De opstelling:

Martijn Verbakel; Puck Coopmans, Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Luc Lentjes (78e min. Bram Bekkers); Stijn Kersjes (78e min. Roman Griffioen), Tim Verbakel (85e min. Lucas Fransen), Sam Douven (69e min. Thiemo van der Steen)