ASV'33 Logo

ASV’33 ontbeert daadkracht en speelt wederom 0-0

ASV’33 ontbeert daadkracht en speelt wederom 0-0

De wedstrijd tussen ASV’33 en De Braak op het gelijknamige sportpark komt traag op gang. Op deze ijskoude zondagmiddag komt het eerste noemenswaardige moment vanuit ASV’33 pas in de 35e minuut, wanneer rechtsback Bram Bekkers de bal voor het doel weet te krijgen. Sam Douven vertoont een technisch hoogstandje en wipt de bal over zijn directe tegenstander, om vervolgens bekwaam af te ronden. Helaas keurt de scheidsrechter het doelpunt af omdat de bal voor de voorzet over de achterlijn zou zijn geweest.

Na een uiterst matige eerste helft komt de wedstrijd aan het begin van de tweede helft iets meer los. Kort na rust schiet Sem van de Tillaart een afvallende bal onrustig over het doel. Vijf minuten later wordt een goede vrije trap van Sam Douven hard ingekopt door Bram Bekkers; echter, de doelman weet deze harde kopbal uit de kruising te vissen. ASV’33 behoudt het veldoverwicht gedurende de tweede helft, maar slaagt er niet in om kansen te creëren. De Braak lijkt enkele malen te kunnen profiteren van slordigheden in de opbouw van het centrale duo van ASV’33, maar mist de slagkracht om daadwerkelijk gevaarlijk te worden.

In het laatste halfuur deelt ASV’33 nog enkele speldenprikjes uit via acties van Stijn Kersjes en vrije trappen van Bart Vermeulen. De zeer onzeker fluitende scheidsrechter, die om elk wissewasje floot en daarmee het tempo uit het spel haalde, hield in de tweede helft niet op met het uitdelen van kaarten, waaronder twee voor Teun de Koning. De linksback is daarmee geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Milheezer Boys aanstaande zondag. De wedstrijd eindigt snel na deze rode kaart met de brilstand op het scorebord. Daarmee zet ASV’33 de lijn van doelpuntloze gelijkspelen, met uitzondering van de thuiswedstrijd tegen SPV, van de afgelopen weken door. Het verdedigt solide en geeft geen kansen weg. Echter, ontbreekt het aan daadkracht om tegenstanders pijn te doen, mede door de afwezigheid van Tim Verbakel en topschutter Jeffrey Ket door blessures.

Opstelling: Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Pim van de Tillaart, Bart Vermeulen (80’ Lucas Fransen), Teun de Koning; Niek Swinkels, Owen Bosveld, Luc Lentjes; Sem van de Tillaart (63’ Thimo van der Steen), Sam Douven (75’ Roman Griffioen), Stijn Kersjes.