ASV'33 Logo

ASV ’33 na strafschoppen uitgeschakeld voor de beker

Het bekeravontuur van ASV ’33 eindigde afgelopen zondag in Wijbosch. Thuisclub WEC won na strafschoppen.

ASV ’33 was duidelijk de onderliggende partij. De roodwitten speelden in een laag tempo en waren slordig aan de bal. Hierdoor kwam de ploeg niet echt aan voetballen toe. WEC daarentegen wist wel gevaarlijk te worden. In de eerste tien minuten kreeg de thuisclub twee grote kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp.

Het enige wapenfeit dat ASV ’33 hier tegenover stelde was een mogelijkheid in de 20e minuut. Na goed doorzetten van Teun de Koning schoot Siem Pennings echter over.

Na een half uur spelen maakte WEC de openingstreffer. Slordig balverlies op het middenveld van ASV ’33 werd direct afgestraft: 1-0. Tien minuten later vergrootte de thuisclub de marge naar twee doelpunten. Na een aanval over rechts werd de voorzet tegendraads binnen gekopt: 2-0. Dit was ook de ruststand.

De meegekomen supporters hoopten dat ASV ’33 in de tweede helft beter voor de dag zou komen. Dit was echter niet het geval en al na vijf minuten scoorde WEC de 3-0, na een grote fout achterin. De trainer van WEC dacht dat de buit al binnen was en wisselde enkele moegestreden spelers. De bezoekers gingen meer offensief spelen en dat leverde in de 65e minuut een aardige kans op. Een goed genomen vrije trap van Bart Vermeulen werd echter door de keeper net over de lat getikt. Een minuut later was de mee opgekomen Bart Vermeulen wel succesvol: 3-1.

ASV ’33 rook zijn kans en gooide alles op de aanval. Dit leverde in de 72e minuut de aansluitingstreffer op van invaller Thiemo van der Steen.

De bezoekers begonnen er weer in te geloven en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Dit slotoffensief leverde een reeks corners op, maar een doelpunt bleef uit. Tot de 85e minuut, want een goed genomen vrije trap van Teun de Koning werd hard en zuiver ingekopt door Bart Vermeulen.

ASV ’33 rook bloed en probeerde nog de overwinning te forceren. Dit leverde zowaar nog enkele goede mogelijkheden op, maar de keeper van WEC redde enkele keren bekwaam.

Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen. ASV ’33 benutte de eerste penalty, terwijl die van WEC werd gestopt door Martijn Verbakel. Toch verloren de bezoekers uiteindelijk na vijf strafschoppen met 4-3.

In deze laatste wedstrijd van dit kalenderjaar speelde ASV ’33 een van zijn slechtste wedstrijden, wellicht mede omdat enkele belangrijke spelers afwezig waren.

Zondag 14 januari wordt de competitie hervat met de inhaalwedstrijd tegen Milheezer Boys, thuis om 14.30 uur.