ASV'33 Logo

Verdiende overwinning voor ASV ’33

In de derby tegen Bavos uit Bakel was ASV ’33 duidelijke de betere ploeg. De 3-0 overwinning was dan ook terecht.

Het veld was moeilijk bespeelbaar en dat bracht keeper Martijn Verbakel al na twee minuten in de problemen. Een niet al te hard schot kwam recht op hem af, maar schoot door. Gelukkig voor hem ging de bal via zijn handen langs het doel.

Al na 10 minuten kreeg ASV ’33 een mooie kans. Een indraaiende corner van Sam Douven werd door Bart Vermeulen ingekopt. De keeper stompte de bal weg, waarna deze weer in het strafschopgebied werd gespeeld. De keeper tastte half mis, waardoor Jeffrey Ket de bal van dichtbij binnen kon schieten. Zijn inzet ging echter net naast.

Enkele minuten later kreeg de spits weer een mooie kans na een scrimmage voor het doel van Bavos. Deze keer schoot Jeffrey Ket net over.

Driemaal bleek voor hem echter scheepsrecht. In de 27e minuut legde Stijn Kersjes, na een mooie aanval van ASV ’33, de bal vanaf de achterlijn terug op Jeffrey Ket. Die aarzelde geen moment en rondde beheerst af: 1-0.

Enkele minuten later kwam de thuisploeg weer gevaarlijk voor het doel van Bavos. Het harde schot van Bart Vermeulen ging echter, buiten bereik van de keeper, net naast.

In de 40e minuut werd Tim Verbakel gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter floot echter niet, waardoor hij ASV ’33 een duidelijke penalty onthield.

Op slag van rust kwamen de bezoekers uit Bakel bijna op gelijke hoogte. Uit een corner werd de bal echter net naast het doel gekopt.

De thuisploeg begon fel aan de tweede helft en was ook nu de bovenliggende partij. Bavos kwam nauwelijks van de eigen helft af. Het overwicht van ASV ’33 leverde al snel een doelpunt op. Uit een hoekschop kopte Bart Vermeulen keihard raak: 2-0.

De bezoekers probeerden nog iets terug te doen en dat leverde in de 55e minuut een kansje op. Na een scrimmage voor het doel van de thuisploeg ging de bal echter naast.

ASV ’33 bleef gevaarlijk en met name Sam Douven was dicht bij een goal. In de 60e minuut speelde hij zich goed vrij, maar schoot net over. Even later werd een zijn vrije trap vanaf 30 meter nog net uit de hoek getikt door de keeper van Bavos.

Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Na een mooie aanval over rechts zette Sam Douven de bal voor. Jeffrey Ket rondde bekwaam af: 3-0.

Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase creëerde de thuisploeg nog wel enkele mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord.

Op zondag 18 februari speelt ASV ’33 thuis tegen MVC. Als de roodwitten deze wedstrijd winnen hebben ze de eerste periodetitel binnen. De club is dan verzekerd van promotiewedstrijden aan het einde van het seizoen.