ASV'33 Logo

Eerste nederlaag van het seizoen voor ASV ‘33

In de 13e speelronde leed ASV ’33 de eerste nederlaag van dit seizoen. In de uitwedstrijd tegen Lierop verloren de roodwitten verdiend met 3-1. De tegenstander was op alle fronten beter en nam door deze overwinning de koppositie over van ASV ‘33.

Lierop begon fel aan de wedstrijd en zette veel druk op de bal. Mede hierdoor speelde ASV ’33 onrustig en werd vaak slordig balverlies geleden. Daardoor kwam de ploeg niet in de wedstrijd en had Lierop het betere van het spel.

Toch waren de eerste goede kansen voor de bezoekers uit Aarle-Rixtel. Al na 4 minuten werd Stijn Kersjes diep gestuurd, maar zijn schot werd gestopt door de keeper van Lierop. Na een kwartier werd slecht uitverdedigen door Lierop bijna afgestraft. Jeffrey Ket onderschepte de bal en zette met een subtiel hakje Owen Bosveld vrij voor de keeper. Zijn inzet werd echter gekeerd.

Even later kreeg Bart Vermeulen binnen het 16-meter gebied de bal voor zijn voeten. Zijn schot was wel hard, maar niet zuiver en ging dus over.

Ondertussen kreeg Lierop ook steeds meer kansen. Na een half uur spelen kreeg ASV ’33, na een corner van de thuisclub, de bal niet goed weg. Bart Sijbers werkte, na een scrimmage, de bal in het doel: 1-0.

De spelers van Lierop combineerden goed en dat leverde vaak gevaar op voor het doel van ASV ’33. In de 38e minuut verdubbelde de thuisploeg de score. Het was de behendige aanvaller Tijn van Nuenen, die na een prima individuele actie de bal in de kruising krulde: 2-0.

Mocht ASV ’33 nog hoop hebben op een positief resultaat, dan was dit snel voorbij. Want direct na de rust vergrootte Lierop, na een mooie aanval, de voorsprong naar 3-0.

Even zag het er naar uit dat ASV ’33 tegen een grote nederlaag aan zou lopen. Maar de spelers bleven hard werken en probeerden de eer te redden. Toch was het ook nu de thuisploeg die de betere kansen kreeg. Maar mede door een goede sliding van Bram Bekkers en goed keeperswerk van Martijn Verbakel wisten de bezoekers te voorkomen dat de score verder opliep.

Een kwartier voor tijd leefde ASV ’33 zelfs even op. Na een prima steekbal van Sam Douven wipte Jeffrey Ket de bal over de instormende keeper: 3-1.

Verder dan een kansje vlak voor tijd kwamen de bezoekers echter niet meer. Een kopbal van Thimo van der Steen belandde in de handen van de keeper van Lierop.

ASV ’33 is de koppositie nu kwijt, maar staat, samen met ELI, slechts een punt achter Lierop.

Komende zondag speelt ASV ’33 thuis tegen hekkensluiter Boerdonk.

Opstelling: Martijn Verbakel; Bram Bekkers (70e min. Thimo van der Steen), Pim van de Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Owen Bosveld, Tim Verbakel (57e min. Peer van de Kerkhof), Luc Lentjes (60e min. Rens Manders); Stijn Kersjes, Jeffrey Ket, Sam Douven (74. Luc Lentjes)