ASV'33 Logo

Update staat van onze velden en vele afgelastingen

Beste leden,

Hierbij een update en wat context met betrekking tot de staat van onze velden en de vele afgelastingen.

Allereerst willen we aangeven dat het erg frustrerend is dat het belangrijkste doel van onze vereniging, namelijk onze leden laten voetballen, ernstig belemmerd wordt door de huidige staat van onze velden. De teleurstelling bij een afgelasting is bij iedereen voelbaar.

De gemeente Laarbeek is eigenaar van alle velden van ASV’33 en als zodanig verantwoordelijk voor de kwaliteit van de velden. Het onderhoud van de velden wordt in opdracht van de gemeente uitgevoerd door Elco op basis van advies van een door de gemeente ingeschakelde derde partij.
ASV’33 is verantwoordelijk voor het keuren van de velden voor een wedstrijd of training. Bij het keuren van de velden wordt gekeken naar de bespeelbaarheid en de veiligheid van de spelers in verband met kans op blessures.

We hebben al jaren contact met de gemeente Laarbeek om de kwaliteit van de velden te verbeteren en trekken hierin zo veel als mogelijk en zinvol samen op met de andere voetbalverenigingen binnen gemeente Laarbeek;  ELI, Sparta’25 en Mariahout. Binnenkort is er weer een overleg met deze verenigingen en hierbij is ook vertegenwoordiging van de gemeente Laarbeek aanwezig.

Binnen ASV’33 is een werkgroep geformeerd die actief bezig is om de kwaliteit en capaciteit van de velden inzichtelijk te maken en onder de aandacht te brengen van de gemeente. Daarnaast wordt deze werkgroep ook ingeschakeld om mee te denken over verbeteringen.

De gemeente geeft aan bereid te zijn om wat te doen aan de slechte staat van de velden en er zijn dit seizoen al enkele maatregelen genomen. Helaas is het resultaat hiervan niet altijd merkbaar in verband met de vele regenval en duurt dit langer dan verwacht omdat de machines het veld niet op konden omdat ze te nat waren.

Weet dat deze problematiek alle aandacht heeft binnen onze vereniging en voel je vrij om ons te benaderen voor aanvullende informatie.

 

Bestuur ASV’33