ASV'33 Logo

Zeer matig ASV ’33 wint van MVC

ASV ’33 speelde uit bij hekkensluiter MVC in de Mortel een zeer matige wedstrijd. Toch gingen de roodwitten met een overwinning terug naar Aarle-Rixtel.

Zeker in de eerste helft was ASV ’33 de betere ploeg. Al in de vierde minuut was er een grote kans voor de bezoekers. Na goed doorzetten over links legde Stijn Kersjes de bal terug op Tim Verbakel. Zijn schot werd echter prima gered door de keeper van MVC. Twee minuten later kwamen de bezoekers alsnog op voorsprong. Na een indraaiende vrije trap van Teun Konings bij de eerste paal, werd de bal wat ongelukkig in eigen doel gewerkt door een verdediger van MVC: 0-1.

Na deze wat ongelukkige achterstand bleven de gasten de betere ploeg en creëerden diverse mogelijkheden om MVC op een grotere achterstand te zetten. Omdat ASV slordig om ging met de kansen bleef MVC overeind en probeerde met lange ballen van achteruit gevaar te stichten voor het doel van de bezoekers. De verdediging van ASV ’33 kwam hierdoor echter niet in de problemen.

De beste kansen waren dan ook voor de roodwitten, zoals in de 35e minuut. Na een snelle uitbraak schoof Stijn Kersjes de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Even later kwam hij weer in kansrijke positie, maar schoot tegen de uitgekomen keeper van MVC aan.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een vrije trap op een gevaarlijke plek. Het schot werd echter weg gestompt door Martijn Verbakel.

In de tweede helft gooide MVC wat meer strijd in de wedstrijd en drong het de gasten terug op eigen helft. ASV ’33 was heel slordig aan de bal en door de vele foute passes kwam de ploeg niet meer aan voetballen toe.

In de 64e minuut kreeg MVC een levensgrote kans. Oog in oog met keeper Martijn Verbakel faalde aanvaller Thijs van Mierlo en schoot tegen Martijn Verbakel aan.

Na mogelijkheden voor Tim Verbakel (over geschoten) en Owen Bosveld (in handen van de keeper) trok ASV ’33 in de 78e minuut uiteindelijk de overwinning over de streep. Na een spaarzame vloeiende aanval kwam de bal met enig geluk voor de voeten van Bram Bekkers. Die maakte aan alle illusies van MVC een einde door van dichtbij de 0-2 te scoren.

Al met al was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Wel zijn nog twee zaken het vermelden waard. Sjors Pennings maakte zijn debuut als basisspeler en deed dit uitstekend. Daarnaast was het goed om te zien dat Leon van Geel, na een jaar blessureleed, als invaller weer in het veld kwam bij het eerste elftal.

In het Paasweekeinde hoeft ASV ’33 niet te spelen. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 7 april om 14.30 uur, uit tegen Mifano.

Opstelling: Martijn Verbakel; Bram Bekkers, Pim van den Tillaart, Rens Manders (73e min. Bart Vermeulen), Sjors Pennings (59e min. Jeffrey Ket); Owen Bosveld, Niek Swinkels, Teun de Koning; Stijn Kersjes (82e min. Leon van Geel), Tim Verbakel, Sam Douven (82e min. Roman Griffioen)