ASV'33 Logo

Onnodig puntenverlies ASV ’33

Door een gelijkspel uit tegen Mifano verspeelde ASV ’33 onnodig twee punten. De roodwitten hadden het betere van het spel, maar scoorden slechts een keer. Hierdoor kon Mifano, dat de hele wedstrijd nauwelijks gevaarlijk was, een kwartier voor tijd de gelijkmaker binnen koppen.

In de eerste helft had ASV ’33 weliswaar een licht overwicht, maar was vaak onzuiver in de passing. Hierdoor werd onnodig veel balverlies geleden, waardoor echt vloeiende aanvallen spaarzaam waren. Verdedigend stond het goed bij de roodwitten, waardoor thuisclub Mifano niet gevaarlijk kon worden.

De wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld, grote kansen waren er aan beide kanten niet. Toch kwamen de bezoekers na een half uur op voorsprong. Een vrije trap van Bart Vermeulen werd door de keeper van Mifano in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound scoorde Tim Verbakel alsnog: 0-1. Twee minuten later had ASV ’33 weer moeten scoren. Na een uitbraak over links werd een schot van Teun de Koning door de keeper van Mifano voor de voeten van Owen Bosveld gestompt. Hij wist deze uitgelezen kans echter niet te benutten.

In de tweede helft speelden de bezoekers uit Aarle-Rixtel nauwkeuriger en werd minder balverlies geleden. Dit leverde diverse goedlopende aanvallen op, zoals in de 52e minuut. De inzet van Owen Bosveld werd echter gestopt door de keeper.

In de 59e minuut kwam Mifano voor het eerst gevaarlijk voor het doel van ASV ’33, maar keeper Martijn Verbakel redde bekwaam. De thuisclub drong wat meer aan, maar de verdediging van de bezoekers gaf geen krimp.

ASV ’33 kwam er, via goede aanvallen, regelmatig gevaarlijk uit. De eindpass was echter vaak niet nauwkeurig genoeg of er werden verkeerde keuzes gemaakt.

In de 69e minuut werd de doorgebroken Stijn Kersjes gevloerd. De toegekende vrije trap, op de rand van het zestienmeter gebied, werd door Bart Vermeulen net naast geschoten. Even later weer een prima aanval van ASV ’33. Tim Verbakel legde de bal panklaar voor de net ingevallen Jeffrey Ket, maar zijn harde schot ging buiten bereik van de doelman tegen de lat.

In de 76e minuut moest ASV-keeper Martijn Verbakel handelend optreden na een fout in de verdediging van de bezoekers. Hij redde fraai, maar raakte hierbij wel geblesseerd en werd vervangen door reservespeler Thiemo van der Steen. Diens eerste actie was de bal uit het net halen nadat een aanvaller van Mifano uit de hoekschop fraai raak kopte.

Vijf minuten voor tijd leek de thuisploeg alsnog de zege naar zich toe te trekken. Verdediger Pim van den Tillaart wist echter met een uiterste krachtsinspanning een doorgebroken speler van Mifano het scoren te beletten.

Vlak voor tijd haalde Stijn Kersjes namens ASV ’33 keihard uit, maar zijn schot spatte uiteen op de kruising.

Het verlies van twee punten werd nog overschaduwd door een incident direct na de wedstrijd. Zonder aanleiding werd een speler van ASV ’33 bij het verlaten van het veld geslagen door de grensrechter van Mifano. Uiteraard zal dit nog tot sancties leiden.

Volgende week speelt ASV ’33 om 14.30 uur thuis tegen Rood Wit ’62. Na afloop is er een techno party in de kantine. De muziek wordt verzorgd door Fijnproevers Live (dj’s Wilco van den Nieuwenhof en Martijn van Gerwen).

Opstelling: Martijn Verbakel (76e min. Thiemo van der Steen); Bram Bekkers, Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Owen Bosveld, Niek Swinkels, Luc Lentjes; Stijn Kersjes, Tim Verbakel, Sam Douven (71e min. Jeffrey Ket)