ASV'33 Logo

Opnieuw teleurstellend resultaat ASV ’33

Mocht er nog hoop zijn op het kampioenschap, dan is deze na de wedstrijd tegen Rood Wit ’62 definitief vervlogen. Door de thuisnederlaag is de achterstand op koploper Lierop, dat wel won, opgelopen tot acht punten.

De eerste kans was al na vier minuten voor de bezoekers uit Helmond. De aanvaller van Rood Wit schoot de bal echter over. In de 14e minuut stuurde Luc Lentjes namens ASV ’33 Stijn Kersjes diep. Diens schot eindigde, vanuit een moeilijke hoek, in het zijnet. Twee minuten later torende Pim van den Tillaert bij een corner van de thuisclub hoog bovenb iedereen uit. Zijn kopbal ging echter over. Weer enkele minuten later trapte de keeper van Rood Wit bij het uitverdedigen tegen Stijn Kersjes aan. De bal zeilde echter net over het doel, waardoor de bezoekers met de schrik vrij kwamen.

Halverwege de eerste helft kreeg ASV ’33 een goede kans, na een goede aanval over links. Luc Lentjes raakte de bal niet goed, waardoor de keeper van Rood Wit redding kon brengen. Na een half uur speelde Stijn Kersjes zich prima vrij op de achterlijn. Er was echter niemand die zijn strakke voorzet binnen kon tikken.

Vlak voor rust leek de thuisclub uit een standaard situatie te scoren. Na een vrije trap kopte Bram Bekkers echter recht in de handen van de keeper van de bezoekers. Even later opende Rood Wit, uit het niets, de score. Na een spaarzame uitbraak rondde Kevin van de Kerkhof bekwaam af: 0-1.

Na de rust was de eerste kans voor de bezoekers. ASV-doelman Bas van Lieshout kwam goed uit zijn doel, waardoor hij een tweede doelpunt kon voorkomen. Uit de tegenaanval werd de verdediging van Rood Wit uitgespeeld, maar Tim Verbakel had net iets te veel tijd nodig om de bal binnen te schieten. Enkele minuten later kreeg ASV ’33 weer een goede mogelijkheid. Na een snelle aanval legde Jeffrey Ket af op Owen Bosveld, maar diens inzet van dichtbij werd gekeerd door de keeper van Rood Wit. In de 60e minuut werd Sam Douven diep gestuurd. Zijn voorzet leek door Jeffrey Ket in het doel te worden gewerkt, maar de keeper tikte de bal met uiterste krachtinspanning uit de hoek.

Hierna ging het spel op en neer en kwamen zowel ASV ’33 als Rood Wit ’62 enkele keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Een doelpunt leverde dit echter niet op.

Ook in de slotfase bleef ASV ’33 aandringen en dat leverde diverse corners op. Deze werden echter naast of over gekopt.

Na deze onnodige nederlaag kan ASV ’33 zich langzamerhand gaan richten op de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

Volgende week speelt ASV ’33 uit tegen SPV. Deze wedstrijd begint al om 14.00 uur.

Opstelling ASV ‘33: Bas van Lieshout; Bram Bekkers, Pim van de Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning (79e min. Leon van Geel); Owen Bosveld (57e min. Sam Douven), Niek Swinkels, Luc Lentjes; Stijn Kersjes (69e min. Niels van Dijk), Tim Verbakel, Jeffrey Ket