ASV'33 Logo

Update met betrekking tot de staat van onze velden

Beste Leden,

Hierbij een nieuwe update met betrekking tot de staat van onze velden. Na onze laatste update van 1 maart 2024 zijn er namelijk een aantal nieuwe ontwikkelingen, waar we jullie graag over willen informeren.

Zo heeft er op 12 maart 2024 een gesprek plaatsgevonden met de andere voetbalverenigingen binnen de gemeente Laarbeek. Hierin is de staat van alle velden in de gemeente Laarbeek besproken. Tijdens dit gesprek kwam naar voren dat de veldproblemen die bij ASV’33 spelen, in meer of mindere mate ook actueel zijn bij de andere verenigingen.

Daarom is besloten om namens alle voetbalverenigingen in Laarbeek een brief te sturen naar de verantwoordelijke wethouder om te praten over de veldproblemen die spelen en de gevolgen hiervan.

Deze gezamenlijke brief is onlangs verstuurd en heeft ertoe geleidt dat er begin mei een overleg is gepland met de vier Laarbeekse voetbalverenigingen, de verantwoordelijke wethouder en enkele ambtenaren. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de mogelijke oplossingen op de korte en de (middel)lange termijn. Denk aan het structureel verbeteren van onderhoud of het verduurzamen van onze velden. We hebben er alle vertrouwen in dat dit gesprek met de gemeente Laarbeek zal leiden tot duurzame verbeteringen op de langere termijn.

Daarnaast heeft op 28 maart 2024 een gesprek plaatsgevonden met de beheerder van de gemeente, het bestuur van ASV’33, de werkgroep velden en ELCO (de veldbeheerder). Dit om te praten over het huidige onderhoud. Een aantal mogelijkheden zijn besproken om op korte termijn verbeteringen door te voeren op de velden. De beheerder van de gemeente liet weten de veldproblemen te herkennen en te betreuren. Hij wil graag meedenken om het onderhoud aan te passen en zo de kwaliteit op korte termijn te verbeteren. Daarbij zal Martijn van Vijfeijken (ASV’33 lid en bodemexpert) de gemeente gaan ondersteunen met bodem en gras advies.

Tijdens de volgende onderhoudsronde van de velden (in april) worden al een aantal zaken uitgeprobeerd om te kijken of dit de kwaliteit gaat verbeteren. We hopen dat deze aanpassingen in het beheer er op korte termijn voor gaan zorgen dat de kwaliteit van onze velden voor volgend seizoen al gaat verbeteren.

Tot slot: zodra er meer bekend is, zorgen wij voor een update. Zijn er daarnaast vragen, neem dan contact op met een van de bestuursleden voor aanvullende informatie.

 

Bestuur van ASV’33