ASV'33 Logo

Weer puntenverlies ASV ’33

Na een goede eerste helft en een slechte tweede helft speelde ASV ’33 uit bij SPV in Vlierden met 2-2 gelijk.

De bezoekers uit Aarle-Rixtel begonnen fel aan de wedstrijd. Al na 3 minuten leken zij op voorsprong te komen, maar het schot van Jeffrey Ket, die door Luc Lentjes in stelling werd gebracht, belandde tegen de paal.

Een minuut later kwam ASV ’33 weer gevaarlijk voor het doel van SPV. De mee opgekomen Bram Bekkers schoot echter hard voorlangs. Twee minuten later weer een prima kans voor de bezoekers. Het schot van Sam Douven leek de kruising in te gaan, maar de keeper van SPV tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning over.

Het was echter de thuisclub die, tegen de verhouding in, op voorsprong kwam. Een vrije trap van 30 meter werd uitstekend binnen geschoten: 1-0. SPV kon niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kwam ASV ’33 al op gelijke hoogte. Na een prima dieptepass van Teun de Koning bleef Tim Verbakel rustig en schoof de bal langs de keeper van SPV in de verre hoek.

ASV ’33 was de betere ploeg en had een duidelijk veldoverwicht. Toch kon dit niet in doelpunten worden uitgedrukt. Het dichtst bij een doelpunt was nog Bart Vermeulen. Zijn uitstekende vrije trap van 25 meter spatte echter uiteen op de lat.

Helaas moest Luc Lentjes vanwege een hamstring blessure in de rust uitvallen.

De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft. Tim Verbakel veroverde de bal op het middenveld en stuurde Jeffrey Ket diep. Die schoot de bal feilloos binnen: 1-2.

Dit bleek echter het laatste wapenfeit van ASV ’33. SPV zette hoog druk en de bezoekers slaagden er niet in hier onderuit te voetballen. Er werd veel onnodig balverlies geleden en zelfs passes over korte afstand kwamen niet aan.

Het was dan ook niet verrassend dat SPV de gelijkmaker kon scoren. Een voorzet vanaf rechts werd door de aanvaller van SPV binnen gekopt: 2-2. Vijf minuten later maakte een verdediger van SPV bijna een eigen doelpunt, maar de keeper tikte de bal nog net uit het doel. ASV ’33 bleef nog wel aandringen, maar echt uitgespeelde mogelijkheden leverde dit niet op. De grootste kans was voor de thuisclub. In blessuretijd kon een aanvaller van SPV de bal van dichtbij binnen schieten, maar hij raakte de bal verkeerd.

Nog het vermelden waard is dat de 16-jarige Bjorn Verhoeven zijn debuut maakte in het eerste elftal van ASV ’33. Hij viel goed in.

ASV ’33 leed voor de derde keer op rij duur puntenverlies, maar de schade bleef beperkt omdat ELI ook gelijk speelde en Brandevoort zelfs verloor. Zij strijden nog om de tweede plaats, die een gunstiger schema oplevert in de nacompetitie. De eerste ronde is de nummer twee in de eindstand namelijk vrij en de tweede ronde volgt in ieder geval een thuiswedstrijd.

De komende twee zondagen hoeft ASV ’33 niet te voetballen, vanwege de meivakantie. Op zondag 12 mei spelen de roodwitten de laatste uitwedstrijd van dit seizoen om 14.30 uur tegen Milheezer Boys.

Opstelling ASV ‘33: Daan van den Elzen; Bram Bekkers, Pim van den Tillaart, Bart Vermeulen, Teun de Koning; Owen Bosveld (71e min. Leon van Geel), Niek Swinkels, Luc Lentjes (46e min. Stijn Kersjes); Sam Douven (Bjorn Verhoeven), Tim Verbakel, Jeffrey Ket