ASV'33 Logo

Column

Het seizoen zit erop.
+++++++++++++++

Op de Marthie van Alemtribune was het goed toeven het afgelopen seizoen. De bezoekers uit Aarle-Rixtel en de voetballers van de verenigingen die ASV’33 I gingen bestrijden werden altijd ondersteund door een schare supporters uit Ale en hier uit de regio. De uitcompetitie voor de thuisclub omvatte bezoekjes op maximaal twintig kilometer van huis, geen sprake van heimwee dus. Eigenlijk vonden er steeds klassieke ontmoetingen plaats tussen de bij iedereen alom bekende verenigingen. Van Mariahout tot Brandevoort en van Milheeze naar Stiphout.

Een nieuw begin in september met een vernieuwde selectie bestaande uit gelouterde ouderen en frisse, onder de negentien jaar, junioren. Een voetbaljaargang waar ervaring opgedaan kon worden met deze selectie om dan met de opgedane routine het komende voetbalseizoen in te gaan. Deze kennis werd serieus en blijmoedig opgepakt door de vaste- en bezoekende supporters op de tribune. Bij iedere thuiswedstrijd van ASV’33 I kon er dan ook genoten worden van de uitspraken, gezegden en formuleringen die de tribuneklanten uitstorten over elkanders hoofden. Ook de bezoekende supporters wisten bij tijd en wijle hilarische kanttekeningen te plaatsen Een aantal van deze voetnoten volgen.

De vlaggendrager riep vanaf de zijlijn over een afstand van dertig meter naar de speler die het horen moest ,”Nou heb ik al drie keer gezegd dat je namen moet noemen wie waar moet dekken.” Maar deze aangesproken voetballer hoorde niks vanwege de harde tegenwind. Op de tribune dacht men mee met de vlaggenist en gaven ze aan dat de hardhorende toegeroepen speler wel wat anders wilde dekken. Op een natte zondagmiddag kwam een van de tegenpartijen met een fikse schare supporters opdagen waarop de vaste tribuneklanten schamperden dat er weleens een aantal hooligans bij konden zijn met minder goede bedoelingen. “Zo meteen trekken ze de tegels langs de reclameborden uit de grond en gaan ze de thuissupporters bekogelen. Wel goed ook eens wat echt werk voor de buurt mobile eenheid. Benieuwd hoe die eruitzien met aardappelmandjes tegen stoeptegels . Bovendien hebben de stratenmakers dan ook weer wat omhanden in plaats van al dat beunwerk in de weekenden.” In een van de thuiswedstrijden bleek de scheidsrechter dezelfde outfit te dragen als de uitspelende vereniging. Vanzelfsprekend had men dit verkeerde tenue van de referee op de tribune als snel in de smiezen. “Hee jongen zou je niet snel wat anders aantrekken . Twaalf man tegen elf is niet volgens het wedstrijdformulier. Dat kun je niet maken, weet je wel dat je zo voordeel geeft”. Schreeuwende fanatiekelingen schudden de scheids vanaf de tribune de wakker. Na een minuut of tien drong het door tot de leidsman. “Tjonge jonge, daar komt er nog een uit zijn winterslaap.”

Tijdens een latere thuiswedstrijd werd op een gegeven moment een speler gehaakt even voor het strafschopgebied en volgde het fluitsignaal waarop een vrije trap kon worden genomen. Een van de tribuneklanten had zijn commentaar al klaar op het moment dat hij in de gaten kreeg wie de vrije trap zou gaan nemen. “Stuur vast een paar mensen naar de tennisbaan zodat de bal snel terug is op het veld.” Halverwege het seizoen ontwaarden de bezoekers vanaf de PSV stoeltjes waarop ze naar de wedstrijd zaten te kijken een rare vogel in de lucht. Een van de toeschouwers maakte bekend dat het geen vogel was maar een drone. In opdracht van de trainer coach zou een speler, gespecialiseerd in opnametechniek, dit spionagemiddel de lucht in gestuurd hebben om beelden van de wedstrijd vast te leggen. De opgetekende opnamen zouden gebruikt kunnen worden om het spel te analyseren en uiteindelijk inzicht kunnen bieden aan wat er tijdens een wedstrijd niet goed liep. De looplijnen worden goed zichtbaar en door achteraf samen te kijken lopen de spelers elkaar niet voor de voeten wat nog weleens voorkomt. Uiteindelijk zou al deze kennis en verzameld commentaar ertoe kunnen leiden dat voor volgend seizoen een kwalitatief beter elftal de wei in gestuurd kan worden. “Dan zitten ze wel een week of twee in quarantaine”,veronderstelde een fan. De tribuneklanten hebben zich in ieder geval prima vermaakt en zullen zeker volgend seizoen weer van de partij zijn.

Langs de kalklijn
+++++++++++++