ASV'33 Logo

Wedstrijdverslag ASV ’33 – Mifano

In de thuiswedstrijd tegen Mifano leed ASV ‘33 de vijfde nederlaag van het seizoen. Na een goed begin zakte de thuisploeg al snel weg, waardoor de overwinning verdiend naar het beter spelende Mifano ging.

ASV ’33 kwam fel uit de startblokken en dat leidde al binnen tien minuten tot twee behoorlijke kansen. Na 5 minuten kregen de roodwitten een vrije trap, net buiten het strafschopgebied. Thomas Fritsen schoot echter ruim over. Enkele minuten later verslikte de keeper van Mifano zich in Pim van den Tillaart. Deze kon de bal, vanuit een moeilijke hoek in het lege doel plaatsen. Hij wachtte echter iets te lang, waardoor een verdediger van Mifano nog redding kon brengen.

Na 20 minuten spelen werd Mifano steeds sterker. De ploeg combineerde bij vlagen goed en dat leverde na 24 minuten hun eerste kans op. Een schot vanaf 20 meter werd door Martijn Verbakel prima gestopt. Enkele minuten later werd de bal, na een goede aanval van Mifano, net naast geschoten.

Na ruim een half uur spelen nam Mifano de leiding. Een schot van Stefan Schippers, van zo’n 25 meter, veranderde via de hak van ASV-verdediger Bart Wilms, van richting, waardoor keeper Martijn Verbakel kansloos was: 0-1. ASV ’33 slaagde er in het laatste kwartier van de eerste helft niet meer in om gevaarlijk te worden.

Op slag van rust scoorde Mifano de 0-2 uit een corner. Martijn Verbakel ging onder de bal door, waarna Jan Verberne raak kon koppen.

Ook in de tweede helft was ASV ’33 niet bij machte om kansen te creëren. Te vaak werd de lange bal gehanteerd en dat leverde geen echt gevaar op. Mifano slaagde er wel in om te voetballen en met goed lopende aanvallen het doel van ASV ’33 te bestoken. Het was aan het prima keeperswerk van Martijn Verbakel te danken dat de score niet verder op liep. Door verschillende reddingen hield hij zijn ploeg nog enigszins in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd kwam een doelpunt voor ASV ’33 letterlijk uit de lucht vallen. Na een korte corner op Thomas Fritsen werd diens voorzet ingekopt door de zojuist ingevallen Maarten Verbakel. Mifano raakte van slag door deze aansluitingstreffer en slaagde er nog amper in de bal in de ploeg te houden. In de 82e minuut was ASV ’33 zelfs nog dicht bij de gelijkmaker, maar het afstandsschot van Thomas Fritsen ging via de lat over.

Het slotoffensief van de thuisploeg leverde geen echte mogelijkheden meer op, waardoor de vijfde nederlaag van het seizoen een feit was.

De druk om punten te halen wordt met de week groter, zeker nu door een overwinning van MULO, het gat met de een na laatste ploeg inmiddels vijf punten is.

De opstelling van ASV ’33: Martijn Verbakel; Puck Coopmans, Bart Wilms, Bart Vermeulen, Luc Bankers (87e min. Lucas Franssen); Robbert Mol, Pim Dubois, Thomas Fritsen; Stijn Kersjes, Pim van den Tillaert, Teun van Asten (72e min. Maarten Verbakel).