ASV'33 Logo

Gelijkspel ASV ’33 bij Milheezer Boys

In de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen speelde ASV ’33 met 1-1 gelijk, uit bij Milheezer Boys.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en dat zorgde voor veel strijd op het veld. Het was Milheezer Boys dat al snel de score opende. Aanvaller Stijn Broeks kreeg, in de 7e minuut, iets te veel ruimte en schoot de bal vanaf 25 meter fraai in de kruising. ASV ’33 was zichtbaar aangedaan door deze snelle achterstand en dat betekende dat de thuisploeg vijf minuten na de openingstreffer opnieuw gevaarlijk voor het doel van ASV ’33 verscheen. Een scherpe voorzet vanaf links werd echter net niet binnengetikt.

Na een kwartier speelde ASV-aanvaller Rick Vermeulen met enkele schijnbewegingen twee verdedigers uit en werd vervolgens gehaakt. Iedereen dacht aan een penalty, maar tot veler verbazing gaf de scheidsrechter een gele kaart voor een ‘schwalbe’.

De rest van de eerste helft gebeurde er niet zo veel meer voor beide doelen. ASV ’33 kreeg nog een redelijke kans toen de bal na een corner via een scrimmage werd ingeschoten, maar de keeper kon redden. Milheezer Boys kreeg ook nog een aardige mogelijkheid na een aanval over links. De bal werd echter uit kansrijke positie, naast geschoten.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Thomas Fritsen een enorme mogelijkheid op een paar meter van het doel van Milheezer Boys. In plaats van hard raak te schieten plaatste hij de bal echter met de binnenkant van de voet in de handen van de keeper. In de 57e minuut viel de gelijkmaker alsnog. Na een diepe bal over links bleek Michiel van der Steen veel sneller dan zijn tegenstander. Zijn scherpe voorzet werd binnengeschoten door de inkomende Rick Vermeulen. Enkele minuten later scoorde hij bijna weer, maar hij raakte in kansrijke positie de bal niet hard genoeg met zijn hoofd.

Gaandeweg de tweede helft werd ASV ’33 steeds sterker. De roodwitten creëerden een veldoverwicht en dat leverde diverse kansen op. Zo ging een hard schot van Thomas Fritsen vanaf 30 meter net over, evenals een harde kopbal van Pim van den Tillaart. Bart Vermeulen kopte de bal, na een vrije trap van Teun de Koning, in de handen van de keeper. Milheezer Boys had het (conditioneel) zwaar en slaagde er niet meer in om gevaar te stichten.

Bijna zorgde Rick Vermeulen, na een steekpass van Teun van Asten, vlak voor tijd voor de winnende treffer. Zijn inzet was geplaatst in de hoek, maar miste vaart. Hierdoor kon de keeper van Milheezer Boys redding brengen.

ASV ’33 heeft dus het eerste punt binnen, maar op basis van de tweede helft had er meer ingezeten. A.s. zondag kan het team trachten de eerste overwinning van het seizoen te behalen, thuis tegen het SJVV van voormalig hoofdtrainer Johnny Nooijen (aanvang: 14.30 uur).

De opstelling:

Martijn Verbakel; Kevin van Schijndel, Bart Wilms (33e min. Pim van den Tillaart), Bart Vermeulen, Luc Bankers; Robbert Roche, Niek Swinkels (70e min. Teun van Asten), Thomas Fritsen; Rick Vermeulen, Stijn Kersjes, Michiel van der Steen (60e min. Teun de Koning)